Kandírozott narancshéj Bjkatától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
6g narancshéj6 kcal
-
50g víz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
Összesen
200
kcal
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
24g narancshéj23 kcal
-
200g víz0 kcal
-
200g cukor774 kcal
Összesen
797
kcal
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5.7g narancshéj5 kcal
-
47.2g víz0 kcal
-
47.2g cukor183 kcal
Összesen
188
kcal
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
200
kcal
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 71.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 217.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
797
kcal
- 0% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 1 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
-
4 narancsból nyert narancshéj
-
2 dl víz
Elkészítés
- A narancsokat nagyon erősen megmossuk, meghámozzuk, a fehér részét eltávolítjuk a héjaknak.
- Tetszőleges formájú darabokra vágjuk.
- 1 napig hideg vízben állni hagyjuk.
- Másnap a vizet leöntjük róla.
- Vizet forralunk, amibe beletesszük a narancshéj darabokat. A víz lepje el a héjakat!
- 6-7 percig főzzük lassú tűzön, majd leszűrjük. Hideg vízzel leöblítjük.
- 2 dl vízben forraljunk fel 15-20 dkg kristálycukrot.
- Tegyük bele a narancshéjakat, és főzzük őket addig a cukros szirupban, amíg szép üvegeseklesznek.
- Szedjük ki a szirupból, csepegtessük le.
- Ízlés szerint megforgathatjuk az elhűlt narancshéjakat kristálycukorban, de csokoládéba mártva is elkészíthetjük. Ebben az esetben elég, ha csak az egyik felét mártjuk a csokiba.
- Ha apró darabokra vágjuk, gazdagíthatjuk vele a karácsonyi püspökkenyerünket. Én ebből a célból készítettem.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 36
- Össznézettség: 27696
- Feltöltés dátuma: 2012. december 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
A karácsonyi püspökkenyér elképzelhetetlen kandírozott narancshéj és citromhéj nélkül. Nagyon könnyen elkészíthető, és illatával megédesíti a karácsonyi készülődést.