Kandírozott narancshéj 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
855
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1712
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219.6 g
-
Cukor 210 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 429.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 202 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 42 micro
-
β-karotin 270 micro
-
β-crypt 440 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 490 micro
Összesen
855
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 516.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 439.1 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 858.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 404 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 539 micro
-
β-crypt 881 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 979 micro
Összesen
1712
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
107
kcal
Elkészítés
- A narancsokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Zöldséghámozóval megpucoljuk. Megmérjük a lepucolt héjat, kb. 25 dkg lesz belőle.
- Egy kis lábosban feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Öt perc forralás után leöntjük az első levet róla, leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
- Előző edénybe kb. 2 dl vizből és 25 dkg cukorból szirupot készítünk és ebbe tesszük a lecsöpögtetett narancshéjakat.
- Minimum 1 órán keresztül főzzük kislángon, pezsegve forrjon, ha szükséges a vizet pótolni kell. Vízpótláskor egy evőkanál cukrot is tegyünk hozzá. Akkor jó a narancshéj, ha áttetsző lesz, a leve pedig besűrűsödött.
- Kiszedjük a szirupból egy rácsra a narancshéjakat, és 4-5 napig szikkasztjuk. Takarjuk le gézzel, hogy ne porosodjon, de száradjon.
- Egy tálba tesszük, és bőven megszórjuk kristálycukorral. Ilyenkor már csak annyira ragad, hogy a kristálycukor rátapadjon. Ha nagyon ragacsos, még szárítsuk 1-2-napig.
- Befőttes üvegben tároljuk.
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 13570
- Feltöltés dátuma: 2010. november 21.
Ajánló
A szirupos levét is üvegekbe kell tenni, és italokhoz, koktélokhoz, süteménybe cukor helyett, teába és egybensült húsokhoz kiváló.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
bokine
76 recept
Már ez is a karácsonyi előkészület egyik receptje. Aszalt gyümölcsös kenyérbe fogom tenni. Karácsonykor kint lesz az asztalon egy kompótos tálban. Szép dísznek is, igen intenzív illatával betölti a helységet, és ezenfelül magában is fogyasztható.