r
Nosalty Logó

Kandírozott narancshéj 2.

bokine
Kandírozott narancshéj 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

855
Kalória
3.6g
Fehérje
219.6g
Szénhidrát
0.5g
Zsír
429.2g
Víz
-
Koleszterin
9.1g
Élelmi rost
210.1g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 855 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1712 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 107 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    429.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 855 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    439.1 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    858.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    881 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 1712 kcal
  • 1% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 107 kcal

Elkészítés

  1. A narancsokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Zöldséghámozóval megpucoljuk. Megmérjük a lepucolt héjat, kb. 25 dkg lesz belőle.
  2. Egy kis lábosban feltesszük főni annyi vízzel, hogy épp csak ellepje. Öt perc forralás után leöntjük az első levet róla, leöblítjük hideg vízzel, és lecsöpögtetjük.
  3. Előző edénybe kb. 2 dl vizből és 25 dkg cukorból szirupot készítünk és ebbe tesszük a lecsöpögtetett narancshéjakat.
  4. Minimum 1 órán keresztül főzzük kislángon, pezsegve forrjon, ha szükséges a vizet pótolni kell. Vízpótláskor egy evőkanál cukrot is tegyünk hozzá. Akkor jó a narancshéj, ha áttetsző lesz, a leve pedig besűrűsödött.
  5. Kiszedjük a szirupból egy rácsra a narancshéjakat, és 4-5 napig szikkasztjuk. Takarjuk le gézzel, hogy ne porosodjon, de száradjon.
  6. Egy tálba tesszük, és bőven megszórjuk kristálycukorral. Ilyenkor már csak annyira ragad, hogy a kristálycukor rátapadjon. Ha nagyon ragacsos, még szárítsuk 1-2-napig.
  7. Befőttes üvegben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 70 p

Már ez is a karácsonyi előkészület egyik receptje. Aszalt gyümölcsös kenyérbe fogom tenni. Karácsonykor kint lesz az asztalon egy kompótos tálban. Szép dísznek is, igen intenzív illatával betölti a helységet, és ezenfelül magában is fogyasztható.

További receptek

Zselés szaloncukor

Bár esztétikailag nem a legszebb látvány, de valljuk be, a szaloncukorban az a legjobb dolog, amikor leehetjük a karácsonyfáról. Az ünnep jelképévé vált kis bonbonokból egyre ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...