Kalapos Macska kalapja jégkrém formában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
131
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
653
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 133.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
131
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1307.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 667.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
653
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
77
kcal
Elkészítés
- Az epreket megtisztítjuk, és egy kevés mézzel összeturmixoljuk. A joghurtot egy tálba öntjük, és szintén mézzel édesítjük. Ezután fogunk 5 pici, műanyag kávéspoharat, és mindegyik aljába öntünk az eperpüréből.
- A poharakat tálcára helyezzük, mert így egyszerre könnyebben lehet majd a hűtőbe betenni és kivenni, majd mehetnek a fagyasztóba, 10-12 percre. Ennyi idő alatt már megfagy annyira a pép, hogy jöhessen rá a joghurtos réteg.
- Hűtőből ki, rákanalazunk egy keveset a fehér részből, és megint visszatesszük a mélyhűtőbe, 10-12 percre. A harmadik, negyedik kör után óvatosan beleszúrjuk a fapálcikákat, majd folytatjuk a rétegezést. Ha elfogynak a hozzávalóink, már csak várni kell, hogy szépen megdermedjen az egész.
- Fogyasztás előtt óvatosan kivarázsoljuk a poharakból a jégkrémet. A legegyszerűbb, ha pár másodpercre langyos/meleg víz alá tesszük őket, ezután szépen kijönnek a csíkos nyalánkságok. Lehet, hogy egy pici türelmet igényel az elkészítése, de ez garantáltan egészséges, tele van gyümölccsel, és tényleg úgy néz ki, mint a Kalapos Macska kalapja. Ugye?
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1430
- Feltöltés dátuma: 2016. június 22.
Ajánló
Ha szeretnél még több könyv és ételpárosításról olvasni, nézz fel az oldalamra. A Facebookon is fent vagyok! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Naná, hogy meg kellett ennem a Kalapos Macska kalapját! Piros és fehér csíkos, hatalmas fejfedője van, amely pont úgy néz ki, mint egy vidám, imbolygó kéménykürtő. Melyik gyerek ne szeretne egy ilyet az asztalon látni? Az elmúlt hónapokban nem igazán sikerült egészséges ételeket az asztalra varázsolnom, így arra gondoltam, ezentúl jobban figyelek erre. Jégkrémet készítettem, ehhez összesen 3 összetevőt használtam: epret, joghurtot és mézet. Picit időigényes, a türelem is plusz "adalékanyag", de a vidámság abszolút garantált!