r
Nosalty Logó

Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takiszaki
Kalandvágyó nutellás-briesajtos-baconös szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 3602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1910.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 901 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.6 g

Zsír

  • Összesen
    239.8 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7641.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1203 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    1549 mg
  • Nátrium
    4393 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3602 kcal
  • 14% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A baconszeleteket egy közepesen forró serpenyőben lepirítjuk, ha kell, kis olajat (kb. 1 tk-nyit) öntünk alá, de nem szükséges. A lényeg, hogy szép egyenletesen piruljon meg. Ha kész, kivesszük egy tányérra.
  2. Ugyanebben a serpenyőben a toast kenyerek mindkét felét lassan lepirítjuk, majd a nutellával (kb. 1 ek/toast kenyér) megkenjük az egyik felét, és félretesszük.
  3. Ha mindegyik toast készen van, akkor a nutellás felére pakoljuk a bacon-t, ráhalmozzuk a brie sajtot (ízlés szerint, ki-ki szeret kalandvágyóbb ízeket), majd ráborítjuk a másik megkent nutellás toastot.
  4. Eközben a sütőt előmelegítjük kb. 120°C-ra, majd egy sütőpapírra rakjuk a félig kész szendvicseket, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad (kb. 5 perc).
  5. Ha kissé kihűlt, kettévágjuk a klasszikus háromszög alakra, és langyosan tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 947
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 21.

Ajánló

Kalandvágyóknak, az édes-sós íz kedvelőinek, és azoknak ajánlom, akik szívesen kísérleteznek, illetve lépnek ki a megszokott konyhai komfortzónából. Bon appétit! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Takiszaki 11 recept

Régóta foglalkoztatott a kérdés az édes-sós témakörben. Most a nutella és kissé füstös-sós ízeket kombinálva egy még izgalmasabb brie sajttal megbolondított szendvics elkészítésére buzdítok minden kalandvágyó konyhatársam. Bon appétit! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...