r
Nosalty Logó

Kalácshangszerek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Atkáriné Terike
Kalácshangszerek
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 413 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1092 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1375 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    968 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 4131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval.
  2. Szép simára, közepesen lágyra megdagasztjuk.
  3. Megkelesztjük, és fantázia szerint formázzuk.
  4. Sütőlapra tesszük. Szép pirosra sütjük, és mikorkivesszük a sütőből,bekenjük 1 kanál cukor és1 kanál méz keverékével. Szép fényes lesz tőle.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3885
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 08.

Ajánló

Ki kell próbálni a kreatív kalácssütést!  Fantázia kérdése!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kalácshangszerek
Atkáriné Terike 17 recept

http://szanter.blogspot.com/ Nagyon tetszett mindenkinek!  Csodás dolgokat lehet alkotni a kalácstésztából!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...