Kalácsfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
38g kalács138 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
63g tej35 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
70 kcal
-
6g vaj45 kcal
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
150g kalács551 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
250g tej140 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
25g vaj179 kcal
Összesen
1731
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
20.1g kalács74 kcal
-
13.4g habtejszín39 kcal
-
33.5g tej19 kcal
-
7.4g tojás9 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.8g citromhéj0 kcal
-
13.4g sárgabaracklekvár37 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
Összesen
232
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
434
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.7 g
Zsír
-
Összesen 83.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 607 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1720.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 570 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.4 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 182.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 611 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 601 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 517 micro
Összesen
1731
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
-
100 ml habtejszín
-
250 ml tej
-
1 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
5 ek sárgabaracklekvár
-
25 g vaj
Elkészítés
- A kalácsot 1 centiméteres kockákra vágjuk. Négy közepes méretű hőálló tálkát (szufléformát) vékonyan kivajazunk és egyenlően elosztjuk bennük a kalácskockákat.
- A tejet a tejszínnel összemelegítjük.
- A tojásokat a cukorral kikeverjük egy tálban, kézi habverő segítségével. Ki adagokban, folyamatosan keverve hozzáadjuk a meleg tejszínes-tejet. Belereszeljük a citromhéjat.
- A meleg masszát a tálkákba öntjük. Tíz percig állni hagyjuk, hogy a kalács jól beszívja a folyadékot.
- A lekvárból kis halmokat teszünk a tálkák tetejére, rámorzsolunk egy kevés vajat és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) kb. 35 percre.
- Forrón tálaljuk.
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 501
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 120811
- Feltöltés dátuma: 2008. június 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Kedvelem a recycling-típusú ételeket. Egyrészt, mert nem dobnék ki semmit jó szívvel, másrészt, mert teljesen más oldalát mutatják meg egy-egy alapanyagnak. Ezt a sárgabarack lekváros felfújtat is a kényszer szülte: a már nem túl friss kaláccsal kellett kezdeni valamit. Tetszés szerint friss gyümölccsel, vagy más lekvárral is próbálkozhatunk. (Stahl J.-féle recept, kisebb módosításokkal.)