r
Nosalty Logó

Kalácsfelfújt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Kalácsfelfújt
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

434
Kalória
8.4g
Fehérje
52.1g
Szénhidrátok
20.9g
Zsír
45.6g
Víz
151.7g
Koleszterin
1.3g
Rost
30.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 434 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1720.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1731 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A kalácsot 1 centiméteres kockákra vágjuk. Négy közepes méretű hőálló tálkát (szufléformát) vékonyan kivajazunk és egyenlően elosztjuk bennük a kalácskockákat.
  2. A tejet a tejszínnel összemelegítjük.
  3. A tojásokat a cukorral kikeverjük egy tálban, kézi habverő segítségével. Ki adagokban, folyamatosan keverve hozzáadjuk a meleg tejszínes-tejet. Belereszeljük a citromhéjat.
  4. A meleg masszát a tálkákba öntjük. Tíz percig állni hagyjuk, hogy a kalács jól beszívja a folyadékot.
  5. A lekvárból kis halmokat teszünk a tálkák tetejére, rámorzsolunk egy kevés vajat és mehet is a 175 fokra előmelegített sütőbe (légkeverésen) kb. 35 percre.
  6. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc

Kedvelem a recycling-típusú ételeket. Egyrészt, mert nem dobnék ki semmit jó szívvel, másrészt, mert teljesen más oldalát mutatják meg egy-egy alapanyagnak. Ezt a sárgabarack lekváros felfújtat is a kényszer szülte: a már nem túl friss kaláccsal kellett kezdeni valamit. Tetszés szerint friss gyümölccsel, vagy más lekvárral is próbálkozhatunk. (Stahl J.-féle recept, kisebb módosításokkal.)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Édes darafelfújt

Aki imádja a tejbegrízt, a belőle sütött légies felfújtért egyszerűen oda lesz meg vissza. Az alábbi citromos verzió csak egy csodásan egyszerű alapötlet, a tejbegrízt mással is ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!