Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g csirke felsőcomb470 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
25 kcal
-
120g kapor52 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
83g főzőtejszín109 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
117g fehérbor96 kcal
Összesen
1181
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
750g csirke felsőcomb1409 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
25g szárított gomba74 kcal
-
360g kapor155 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
350g fehérbor287 kcal
Összesen
3539
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
37.3g csirke felsőcomb70 kcal
-
33 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.2g szárított gomba4 kcal
-
17.9g kapor8 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
12.4g főzőtejszín16 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
17.4g fehérbor14 kcal
Összesen
177
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.4 g
Zsír
-
Összesen 91.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 303 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1481.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 581 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 449.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 210 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 241 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 231 micro
Összesen
1181
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.3 g
Zsír
-
Összesen 273.2 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 118 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4444 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 1140 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 419 mg
-
Foszfor 1742 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1347.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2124 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 317 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 629 micro
-
Kolin: 419 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 693 micro
Összesen
3539
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 csokor kapor
-
5 dkg vaj
-
3 ek olívaolaj
-
2.5 dl főzőtejszín
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkecomb filét kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Ezt követően pár csepp olívaolajat öntünk a húsra, és a szárított kakukkfüvet belemasszírozzuk. Kb. 15 percre félretesszük, addig elkészítjük a mártást.
- A szárított gombát langyos vízben kb. 20 percig áztatjuk. Mindeközben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kis lángon teflon serpenyőben megdinszteljük. Mikor a szalonna már kissé megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát.
- Mikor a vöröshagyma már üvegessé vált, hozzáadjuk a kiáztatott és lecsöpögtetett erdei gombát. A gombát így pár percig főzzük, majd a raguhoz hozzáöntünk kb. 2 dl száraz fehérbort, és amikor a bor már kissé forr, hozzáadjuk a tejszínt és a kaprot. A mártást addig forraljuk, ameddig be nem sűrűsödik, közben kissé megsózzuk, belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, és megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral. Mikor a mártásunk már kellően besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.
- Nagyobb méretű serpenyőbe dobjuk a vajat, és hozzáadunk 3 ek olívaolajat. Mikor a vaj elolvadt az olajban, hozzáadjuk a csirkét, és mindkét oldalát készre sütjük. Miután a csirke megsült, az összes húst visszapakoljuk a serpenyőbe, nyakonöntjük 1,5 dl száraz fehérborral, és kis lángon kb 7-8 percig pároljuk. Ekkor a hús magába szívja a fehérbort, és még puhább, zamatosabb lesz.
- A mártást a hús mellé szedjük, főtt barna vagy fehér rizzsel tálaljuk. A maradék száraz fehérborral leöblítjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 5356
- Feltöltés dátuma: 2012. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A csirkecomb filé sokkal ízletesebb a mellnél, mivel több zsiradékot tartalmaz. Azzal, hogy vajban sütjük meg, különösen puhává és zamatossá válik, és az egész ételnek egy nagy lökést ad az, hogy száraz fehérborban még meg is pároljuk. A gombamártáshoz én szárított, vegyes erdei gombamixet használtam, de természetesen készíthetjük az ételt friss gombával is. A tejszínes-kapros-gombás raguval különösen pikáns ízhatást érhetünk el, amely jó kiegészítője a vajban sült és borban párolt kakukkfüves csirkecombnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!