r
Nosalty Logó

Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kakukkfüves csirkecomb gombamártásban
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1181
Kalória
45.4g
Fehérje
26.7g
Szénhidrátok
91.1g
Zsír
449.1g
Víz
303.3g
Koleszterin
4g
Rost
7.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    91.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    449.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.2 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4444 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1347.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2124 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    317 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 3539 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecomb filét kissé kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Ezt követően pár csepp olívaolajat öntünk a húsra, és a szárított kakukkfüvet belemasszírozzuk. Kb. 15 percre félretesszük, addig elkészítjük a mártást.
  2. A szárított gombát langyos vízben kb. 20 percig áztatjuk. Mindeközben a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kis lángon teflon serpenyőben megdinszteljük. Mikor a szalonna már kissé megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát.
  3. Mikor a vöröshagyma már üvegessé vált, hozzáadjuk a kiáztatott és lecsöpögtetett erdei gombát. A gombát így pár percig főzzük, majd a raguhoz hozzáöntünk kb. 2 dl száraz fehérbort, és amikor a bor már kissé forr, hozzáadjuk a tejszínt és a kaprot. A mártást addig forraljuk, ameddig be nem sűrűsödik, közben kissé megsózzuk, belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát, és megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral. Mikor a mártásunk már kellően besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt.
  4. Nagyobb méretű serpenyőbe dobjuk a vajat, és hozzáadunk 3 ek olívaolajat. Mikor a vaj elolvadt az olajban, hozzáadjuk a csirkét, és mindkét oldalát készre sütjük. Miután a csirke megsült, az összes húst visszapakoljuk a serpenyőbe, nyakonöntjük 1,5 dl száraz fehérborral, és kis lángon kb 7-8 percig pároljuk. Ekkor a hús magába szívja a fehérbort, és még puhább, zamatosabb lesz.
  5. A mártást a hús mellé szedjük, főtt barna vagy fehér rizzsel tálaljuk. A maradék száraz fehérborral leöblítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

A csirkecomb filé sokkal ízletesebb a mellnél, mivel több zsiradékot tartalmaz. Azzal, hogy vajban sütjük meg, különösen puhává és zamatossá válik, és az egész ételnek egy nagy lökést ad az, hogy száraz fehérborban még meg is pároljuk. A gombamártáshoz én szárított, vegyes erdei gombamixet használtam, de természetesen készíthetjük az ételt friss gombával is. A tejszínes-kapros-gombás raguval különösen pikáns ízhatást érhetünk el, amely jó kiegészítője a vajban sült és borban párolt kakukkfüves csirkecombnak. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!