r
Nosalty Logó

Kakaós-mogyorókrémes szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Kakaós-mogyorókrémes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Összesen 1099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Összesen 13172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Összesen 309 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1131.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.2 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 1099 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    640.3 g
  • Telített zsírsav
    251 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    220 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13576.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    4379 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1019 mg
  • Foszfor
    4718 mg
  • Nátrium
    3100 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1694.9 g
  • Cukor
    978 mg
  • Élelmi rost
    75 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    492 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    718 micro
Összesen 13172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Elkészítés

A tészta hozzávalói

  1. A süti alját és tetejét külön sütjük meg. Így a tészta hozzávalóit felezzük. A cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Puha margarint használunk. Ezt a szobahőmérsékletű tejjel felváltva adagoljuk a tésztához.
  3. Jól összedolgozzuk, majd sütőpapíros tepsiben sütjük tűpróbáig 160-170 fokon. Ezt a folyamatot megismételjük.
  4. Magunk elé vesszük az egyik tésztalapot. Rákenjük a kakaós krémet. Ezután a nutellás krém jön. Ráhelyezzük a másik tésztalapot.

A krém hozzávalói

  1. A krémhez a pudingport és a lisztet elvegyítjük, kevés tejet öntünk hozzá, és csomómentesre kikeverjük.
  2. A maradék tejet feltesszük főni, és amíg hideg, hozzákeverjük a pudingporos masszát, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (én szoktam folpackot simítani a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, de számolni kell vele, hogy így lassabban hűl). Kihűtjük.
  3. A cukrot daráljuk, majd a margarint és a porcukrot kikeverjük fehéredésig. Ezt a krémet hozzákeverjük a kihűlt krémhez, és jól eldolgozzuk egymásban a pudingporos és a margarinos krémet.
  4. Kétfelé vesszük a kész krémet. Az egyikbe megy a kakaópor, a másikba a nutella. Kóstoljuk meg a kakaós krémet. Ha nem elég édes, porcukorral keverjük még ki (én folyékony édesítőt használtam).

A tetejére

  1. Érdemes valamilyen nedvesebb krémmel, habbal bevonni a tetejét, hogy ne szikkadjon. Kicsit kispórolhatunk mindkét krémből, amiket összekeverünk, és ezt tesszük rá, vagy csak tejszínhabot, de akár mehet mindkettő is.... úgy még fantasztikusabb lesz az ízharmónia!! :)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1564
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós-mogyorókrémes szelet
SweetSzenilla 57 recept

Nagyon szeretjük a krémes sütiket. Főleg amiben mogyorókrém van. A tetejére érdemes valamilyen nedves krémet rakni. Ez lehet tejszínhab vagy a krémből meghagyni egy kis mennyiséget, mert így akkor tovább friss marad a teteje. Bár nálunk nem várja meg a szikkadást. Mutatós, egyszerű és nagyon finom.  :)

Hozzávalók

A tészta hozzávalói

A krém hozzávalói

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...