Kakaós-mogyorókrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tészta hozzávalói
-
9g tojás12 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
50g tej28 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8g margarin60 kcal
A krém hozzávalói
-
83g tej47 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
57 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
11 kcal
-
33g nutella180 kcal
A tetejére
-
17g csokoládé91 kcal
Összesen
1099
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tészta hozzávalói
-
110g tojás138 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
600g tej336 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
100g margarin717 kcal
A krém hozzávalói
-
1000g tej560 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
180g vaníliás pudingpor686 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
137 kcal
-
400g nutella2156 kcal
A tetejére
-
200g csokoládé1092 kcal
Összesen
13172
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tészta hozzávalói
-
2.6g tojás3 kcal
-
11.7g finomliszt43 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
14.1g tej8 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
A krém hozzávalói
-
23.5g tej13 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
4.2g vaníliás pudingpor16 kcal
-
9.4g margarin67 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
9.4g nutella51 kcal
A tetejére
-
4.7g csokoládé26 kcal
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1131.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 393 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 141.2 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 20.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 259 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
1099
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 165.6 g
Zsír
-
Összesen 640.3 g
-
Telített zsírsav 251 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 220 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 376 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13576.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 267 mg
-
Kálcium 4379 mg
-
Vas 55 mg
-
Magnézium 1019 mg
-
Foszfor 4718 mg
-
Nátrium 3100 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1694.9 g
-
Cukor 978 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 250.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 67 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 492 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 279 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 3995 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 3106 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 718 micro
Összesen
13172
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 318.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 5.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
309
kcal
Hozzávalók
A tészta hozzávalói
A krém hozzávalói
-
10 dl tej
-
6 evőkanál finomliszt
-
4 tasak vaníliás pudingpor
-
40 dkg margarin
-
30 dkg cukor
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
A tetejére
Elkészítés
A tészta hozzávalói
- A süti alját és tetejét külön sütjük meg. Így a tészta hozzávalóit felezzük. A cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
- Puha margarint használunk. Ezt a szobahőmérsékletű tejjel felváltva adagoljuk a tésztához.
- Jól összedolgozzuk, majd sütőpapíros tepsiben sütjük tűpróbáig 160-170 fokon. Ezt a folyamatot megismételjük.
- Magunk elé vesszük az egyik tésztalapot. Rákenjük a kakaós krémet. Ezután a nutellás krém jön. Ráhelyezzük a másik tésztalapot.
A krém hozzávalói
- A krémhez a pudingport és a lisztet elvegyítjük, kevés tejet öntünk hozzá, és csomómentesre kikeverjük.
- A maradék tejet feltesszük főni, és amíg hideg, hozzákeverjük a pudingporos masszát, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük (én szoktam folpackot simítani a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg, de számolni kell vele, hogy így lassabban hűl). Kihűtjük.
- A cukrot daráljuk, majd a margarint és a porcukrot kikeverjük fehéredésig. Ezt a krémet hozzákeverjük a kihűlt krémhez, és jól eldolgozzuk egymásban a pudingporos és a margarinos krémet.
- Kétfelé vesszük a kész krémet. Az egyikbe megy a kakaópor, a másikba a nutella. Kóstoljuk meg a kakaós krémet. Ha nem elég édes, porcukorral keverjük még ki (én folyékony édesítőt használtam).
A tetejére
- Érdemes valamilyen nedvesebb krémmel, habbal bevonni a tetejét, hogy ne szikkadjon. Kicsit kispórolhatunk mindkét krémből, amiket összekeverünk, és ezt tesszük rá, vagy csak tejszínhabot, de akár mehet mindkettő is.... úgy még fantasztikusabb lesz az ízharmónia!! :)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1562
- Feltöltés dátuma: 2017. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Nagyon szeretjük a krémes sütiket. Főleg amiben mogyorókrém van. A tetejére érdemes valamilyen nedves krémet rakni. Ez lehet tejszínhab vagy a krémből meghagyni egy kis mennyiséget, mert így akkor tovább friss marad a teteje. Bár nálunk nem várja meg a szikkadást. Mutatós, egyszerű és nagyon finom. :)