r
Nosalty Logó

Kakaós kalász

4,0

1 ÉRTÉKELÉS11 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Andi80_
Kakaós kalász
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

591
Kalória
13.7g
Fehérje
88.6g
Szénhidrátok
19.9g
Zsír
21.3g
Víz
108.5g
Koleszterin
4g
Rost
15.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 301 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 591 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3891.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    571 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    128 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    837 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    763 micro
Összesen 3548 kcal
  • 10% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját, és alaposan kidagasztjuk.
  2. Konyharuhával letakarva meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a cukrot elkeverjük a kakaóporral.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.
  5. Vékonyra, kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk. 3 egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat megkenjük olajjal.
  6. A kakaós töltelékkel megszórjuk a tésztákat, a szélénél hagyjunk kis szabad helyet.
  7. A két keskenyebb végénél felhajtunk kb. 1-2 cm hosszú tésztát, így nem fog kifolyni a töltelék. Majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, mint a bejglit.
  8. A szélét óvatosan a tészta oldalához csípjük, majd ezt a részt alulra fordítjuk. Ha túl hosszúak a rudak, netán nem férnek bele a tepsibe, akkor középen elvágva és a végeit betűrve kettévehetjük. (Én így tettem, mert a legnagyobb tepsibe sem fért bele a rúd.)
  9. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalászokat.
  10. Egy tiszta, éles és belisztezett ollóval 45 fokos szögben 2 cm-ként bevágjuk a tésztát kb. 2/3 részig, de ne vágjuk át teljesen az aljáig.
  11. Az egyik kalászkát fordítsuk jobbra, a másikat balra és így tovább.
  12. Kenjük le őket tojássárgájával. Melegítsük elő a sütőt, addig is kelnek kicsit még a kalászok.
  13. 180 fokon hőlégkeveréssel 12 perc alatt szép barnára sütjük őket.
  14. A sütőből kivéve kenjük le tejjel, és hagyjuk konyharuhával lefedve kb. 10 percet átgőzölni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x38

A Sajttal szórt pizzás kalász készítésekor gondoltam a család édesszájú tagjaira is, így született meg ez a kakaós változat. Bár kicsit féltem, de a töltelék egyáltalán nem folyt ki, és ennyi kevés idő alatt is tökéletesen átsültek a kalászok. 6 rúd lett ebből az adagból.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!