r
Nosalty Logó

Kakaós gombóc Rebarbarától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós gombóc Rebarbarától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 596 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.5 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3902.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    417 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 2979 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, a maradék vizet leöntjük róla, és krumplinyomóval simára nyomkodjuk a krumplit.
  2. A "krumplipürét", a lisztet, a tojást és a zsírt összegyúrjuk; lisztezett deszkán simára gyúrjuk, majd ujjnyi vékonyra nyújtjuk. (A tészta akkor jó, ha nem ragad, ha mégis, akkor kevés lisztet adjunk hozzá.)
  3. Kevés zsiradékon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Vigyázzunk, gyorsan megéghet, ezért kevergessük állandóan.
  4. Tegyünk fel egy közepesen nagy lábosban vizet a tűzhelyre.
  5. A kinyújtott tésztát kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágjuk, és mindegyik közepébe egy tk instant kakaót rakunk. A tésztanégyzetek négy sarkát összenyomjuk, majd gombócokat formálunk belőlük. Nekünk 19 db lett, csak mert nagyobb négyzeteket vágtunk.
  6. A gombócokat több részletben a forrásban lévő vízbe dobjuk. Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, onnantól számítva még 10 percig főzzük azokat.
  7. A megfőtt gombócokat a pirított morzsába forgatjuk, és tálalásra készek is.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8850
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 17.

Ajánló

Mi cukrozott tejföllel esszük, vagyis abba mártogatjuk. :) Nagyon finom! Egy tartalmas leves után remek főétel válik belőle. Bár mi ma vacsorára kívántuk meg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk ez a gombócok Királynője! És a Húgom kedvenc étele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...