Kacsazsírban abált csirkemáj
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
198
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
1191
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.5 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 288 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 711.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 266 mg
-
Nátrium 345 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 111 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2747 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 14 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 500 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 2742 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 33 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
198
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4270.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 276 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 46 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1595 mg
-
Nátrium 2070 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 665.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16480 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 83 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2999 micro
-
Kolin: 994 mg
-
Retinol - A vitamin: 16450 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 284 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
1191
kcal
- 12% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 1131 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 14 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított vöröshagymákat kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy ek kacsazsírban kb. 30 percig lassú tűzön sütjük, közben többször megkeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a többi zsírt, a megmosott, szárazra törölt csirkemájakat és a tisztított fokhagyma gerezdeket. Alacsony lángon fedő alatt 30 percig abáljuk.
- A füstölt kolbászt héjától megszabadítjuk, felkarikázzuk, és a csirkemájhoz szórjuk. Borssal ízesítjük, rá a fedőt, és újabb 30 percig abáljuk.
- Ha kihűlt, hűtőben pihentetjük egy napig.
- Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kenhessük.
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7379
- Feltöltés dátuma: 2013. április 14.
Ajánló
Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Húsvétra sütött narancsos kacsazsírjából és saját nevelésű csirkék májából készítettem ezt a remek eledelt.