r
Nosalty Logó

Kacsazsírban abált csirkemáj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Kacsazsírban abált csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1191 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    111 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2742 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 198 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4270.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    1595 mg
  • Nátrium
    2070 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16480 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2999 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16450 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1191 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1131 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    14 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított vöröshagymákat kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük, és egy ek kacsazsírban kb. 30 percig lassú tűzön sütjük, közben többször megkeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a többi zsírt, a megmosott, szárazra törölt csirkemájakat és a tisztított fokhagyma gerezdeket. Alacsony lángon fedő alatt 30 percig abáljuk.
  3. A füstölt kolbászt héjától megszabadítjuk, felkarikázzuk, és a csirkemájhoz szórjuk. Borssal ízesítjük, rá a fedőt, és újabb 30 percig abáljuk.
  4. Ha kihűlt, hűtőben pihentetjük egy napig.
  5. Fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk megpuhulni a zsírt, hogy könnyen kenhessük.
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7408
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

Friss kenyérrel vagy pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Húsvétra sütött narancsos kacsazsírjából és saját nevelésű csirkék májából készítettem ezt a remek eledelt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...