Kacsamell káposztás cvekedlivel, kacsajus-vel, marinált körtével
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kacsamellhez
-
200g kacsamell270 kcal
-
8g kacsazsír0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
1g só0 kcal
-
13g réteslap37 kcal
A káposztás tésztához
-
75g friss tészta218 kcal
-
250g káposzta50 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Marinált körte
-
100g körte51 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
125g víz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
1354
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kacsamellhez
-
800g kacsamell1080 kcal
-
30g kacsazsír0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g só0 kcal
-
50g réteslap148 kcal
A káposztás tésztához
-
300g friss tészta873 kcal
-
1000g káposzta200 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Marinált körte
-
400g körte205 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
5416
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
A kacsamellhez
-
21.2g kacsamell29 kcal
-
0.8g kacsazsír0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.3g réteslap4 kcal
A káposztás tésztához
-
7.9g friss tészta23 kcal
-
26.5g káposzta5 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0g zselatin0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Marinált körte
-
10.6g körte5 kcal
-
13.2g cukor51 kcal
-
13.2g víz0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
Összesen
142
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.6 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1852.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 535 mg
-
Nátrium 1009 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217 g
-
Cukor 153 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 565.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 163 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 209 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1354
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 194.4 g
Zsír
-
Összesen 138.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 643 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7411.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 627 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 346 mg
-
Foszfor 2141 mg
-
Nátrium 4034 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 868.1 g
-
Cukor 612 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2260.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 250 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 361 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 651 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 836 micro
-
Kolin: 537 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 268 micro
-
β-karotin 416 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 401 micro
Összesen
5416
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
142
kcal
Hozzávalók
A kacsamellhez
A káposztás tésztához
-
1 kg káposzta
-
1 dl napraforgó olaj
-
50 g vöröshagyma
-
50 g cukor
-
1 g zselatin
-
1 ízlés szerint őrölt fűszerkömény
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
Marinált körte
-
500 g cukor
-
5 dl víz
-
1 db csillagánizs
Elkészítés
A kacsamellhez
- A káposztát lereszeljük, a vöröshagymát finomra vágjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és hozzáadjuk a cukrot, amit karamellizálunk. Mikor elkészült a karamellünk beletesszük a hagymát és kicsit megpirítjuk, ezután hozzáadjuk a káposztát, sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük, szép barna szín eléréséig pirítjuk. Kicsit kihűtjük.
- Egy kis méretű tűzálló tál alját kiolajozzuk, két lasagne lapot helyezünk a tálba, erre rátesszük a káposztát 1/3 részét és kevés zselatinporral megszórjuk, ezt a folyamatot még kétszer megismétljük, és végül lasagne lapokkal lezárjuk. A kész lasagne-t 160 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
A káposztás tésztához
- A körtéket meghámozzuk, cikkekre vágjuk és a magházát eltávolítjuk. A többi összetevőt egy lábasban felforraljuk, majd hozzáadjuk a körtéket, újra felforraljuk, ezután lezárjuk a lángot és még 5 percet pihentetjük a lében. Kivesszük a körtéket, lecsepegtetjük és kihűtjük.
Marinált körte
- A kacsazsírt serpenyőben felforrósítjuk és beletesszük a kacsamelleket bőrével lefelé, aranybarnára pirítjuk, majd megfordítjuk és a másik oldalára is kérget sütünk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd 200 fokos előmelegített sütőben 6-8 perc alatt médiumra sütjük. A kacsamelleket 5 percig pihentetjük. A serpenyőbe vörösbort öntünk és lassan beforraljuk.
- A káposztás lasagnéből 4 x 10 cm téglalapot vágunk, és a tányér közepére helyezzük. A körtéket forró serpenyőben megpirítjuk, és a lasagne tetejére ültetjük. A kacsamellet hosszában félbevágjuk, és a lasagne 2 oldalára tesszük a vágott felével felfelé, Maldon sóval meghintjük. Meglocsoljuk a beforralt mártásunkkal, és bő olajban kisütött tavaszi tekercs lapot törünk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 427
- Feltöltés dátuma: 2023. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Ezt a kiváló kacsamell receptet Kanyó Andrástól a Hilton Budapest és Láng Bistro & Grill Konyhafőnökétől, valamint Graur Zoltántól a Hilton Budapest és Láng Bistro & Grill Konyhafőnök helyettesétől kaptuk, süssétek meg feltétlenül!