Kacsamell eperrel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
386
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
2319
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 615.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 130 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 208.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
386
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186.1 g
Zsír
-
Összesen 100.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3690.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 272 mg
-
Foszfor 2170 mg
-
Nátrium 778 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.2 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 1253 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 334 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 365 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 240 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
2319
kcal
- 11% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
134
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kacsamellet megmossuk, megtisztítjuk, tokoktól mentesítjük, bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
- Kivesszük a serpenyőből, és tepsibe helyezzük. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. Mindkét oldalát kb. 30 percig sütjük fólia alatt, majd legvégül fólia nélkül, bőrével felfelé megpirítjuk -így jól átsütött kacsamellett kapunk. (Itt kiemelném, hogy a Bereznay-féle recept szerint nem kell alufólia, ill. mindkét oldalát csak 8-10 percig süti. Aki roséra sült kacsamellet szeretne, az tegyen ennek megfelelően.)
- Az eperszószhoz az epret felaprítjuk, ráöntjük a bort és a cukrot, majd 30 perc alatt sűrű szószt főzünk belőle. Ha igényeljük, szűrjük át szitán. (Én ezt nem tettem meg, és nem volt zavaró.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 75 perc
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 6040
- Feltöltés dátuma: 2010. június 08.
Ajánló
Köretként sült burgonyával tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Bereznay Tamás receptje,a Nők Lapjában jelent meg. Azért sütöttem a fent leírt módon a húst, mert sajnos nemrég egy étteremben annyira rosé kacsát kaptam, hogy a villámat beleszúrva vér szivárgott a közepéből. Ez elég mély nyomott hagyott bennem, így én most jobban vágytam a kevésbé trendi, jól átsütött verzióra, ropogósra sült bőrrel a tetején.