Juhtúróval töltött gomba Audrey konyhájából
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
167g csiperkegomba36 kcal
-
67g juhtúró189 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
200g juhtúró566 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
66.7g csiperkegomba14 kcal
-
26.7g juhtúró75 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 163 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.5 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 581.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 430 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 488.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 8% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
200 g juhtúró
-
1 kis fej vöröshagyma
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen valamiből van maradék, azt felhasználhatjuk hozzá, nem kell sok.
- A hagymát kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a gombát, borsozzuk éspuhára pároljuk.Mikor majdnem kész, ízlés szerint petrezselyemzölddel vagy kakukkfűvelízesítjük. Sózni nem kell, mert a juhtúró nagyon sós lesz.
- Még melegen a gombához keverjük a juhtúrót, ha megolvad könnyű összedolgozni, és megtöltjük vele a kalapokat, amiket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakunk. Megszórhatjuk még reszelt sajttal is (a tetejére én nem tettem).
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg kissé barnulni nem kezd a teteje, vagy ha sajtot szórunk rá, aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 257
- Tegnapi nézettség: 78
- 7 napos nézettség: 403
- Össznézettség: 197654
- Feltöltés dátuma: 2013. október 27.
Ajánló
Kitűnő előétel vendégeknek, de körettel főételként is megállja a helyét. Ha magunknak készítem, és nem előételnek, akkor mi leggyakrabban krumplipürével szoktuk fogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sokféle töltött gomba recept létezik, azt hiszem, mindenkinek megvan a maga verziója. Töltöttem én is már fetával, morzsás töltelékkel, sima juhtúróval is, ami a legjobban illik szerintem a gombához. Ez a recept azért született, mert nem szeretek pazarolni, és nem volt szívem kidobni a gombák tönkjét. Ezért hagymán megpirítottam, enyhén fűszereztem, és ezt is beledolgoztam a juhtúróba. Ez kenterbe verte az összes korábbi verziót, nagyon ízlett eddig mindenkinek, aki csak kóstolta, úgyhogy azóta csak így készítem. Amellett, hogy nagyon finom, még nyugodtan is alhatok, hogy nem pazaroltam. :) Most gombaszezonban ismét terítékre került.