r
Nosalty Logó

Juhtúrós sztrapacska ahogy era készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
era
Juhtúrós sztrapacska ahogy era készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 714 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 714 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2871.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 2858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, és reszeljük le. Picit sózzuk meg, beleütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, amennyit felvesz, és kikeverjük a tésztát.
  2. A nokedlihez hasonlóan kiszaggatjuk a tésztát lobogó, sós vízben, és kifőzzük. A szalonnát felkockázzuk, és egy lábasban megpirítjuk.
  3. Kiszedjük a galuskát,leszűrjük, hozzákeverjük a juhtúrót (amit én előtte egy kis főzővízzel elkeverek, hogy ne legyen darabos, ezt egy szlovák ismerősöm mondta, hogy így kell, legalábbis ők így szokták, márpedig ők ebben nagy mesterek), majd rászórjuk a sült szalonnát a tetejére.
  4. Lehet rárakni sült kolbászkarikákat is. Jó étvágyat kívánok!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27390
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 10.

Ajánló

Én jó hideg sört ajánlanék hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2012 nyarán ettem először Szlovákiában. Valami gyors kaját akartunk, amire nem kell sokat várni, gondoltam, megkóstolom a sztrapacskát, ha már ott vagyok. Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy megszeretem, de amióta megkóstoltam, a kedvenc ételem. Én is sokszor elkészítettem már, de ha véletlen valahol megállunk étkezni, én biztos a juhtúrós sztrapacskát választom. A sztrapacska szaggatása kicsit nehezebb, mint a sima galuskáé, a burgonya miatt, de megéri, nagyon hamar elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...