r
Nosalty Logó

Juhtúrós puliszka sütőben sütve

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Juhtúrós puliszka lilahagymával és pirított szalonnapörccel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A puliszkához

417
Kalória
9.9g
Fehérje
32.2g
Szénhidrátok
27.6g
Zsír
106.2g
Víz
14.8g
Koleszterin
3.1g
Rost
2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A puliszkához

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A puliszkához

Összesen 3337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A puliszkához

Összesen 160 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    221.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7778.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    923 mg
  • Nátrium
    6084 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    849.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4080 micro
Összesen 3337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 160 kcal

Elkészítés

A puliszkához

  1. Az alaplevet, vizet és sót egy fazékba tesszük, felforraljuk, majd ha már gyöngyözik, kisebb adagokban, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát. Miután az összes dara belekerült, a puliszkát közepes-alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, majd egy serpenyőben addig pirítjuk, míg az összes zsír ki nem sül belőle. A zsírt és a pörcöt is félretesszük.
  3. Némi zsíron megfuttatjuk a juhtúrót és a tejfölt, míg egységes krémet nem kapunk.
  4. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd karikázzuk. A hagymakarikákat némi zsíron 3-5 perc alatt üvegesre dinszteljük.
  5. Egy közepes tepsit kikenünk zsírral, majd beleöntjük a puliszka felét. Erre jöhet a juhtúrós krém illetve a hagyma fele. Ezt kövesse a maradék puliszka, juhtúró és hagyma.
  6. A puliszkát 180 fokos sütőben, 20 perc alatt összesütjük, majd azon melegében, a szalonnapörccel megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az erdélyi konyha klasszikus fogása a puliszka, de igazából Kelet-Európában erre-arra, mindenfelé találkozhatunk vele, különböző formákban. Az alábbi, juhtúróval, szalonnával és lilahagymával egybesütött verzió nagyjából standardnak mondható, ami önmagában, de köretként tálalva is megállja a helyét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Roppanós sütőtökkrokett

Nem érdemes mirelit krokettet venni, hiszen otthon is elkészíthetjük a köretet gyorsan és egyszerűen. Ráadásul nemcsak burgonyát használhatunk a masszához, hanem más zöldségeket is, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!