Juhtúrós krumplileves
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
8zsuzsa8
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
25g juhtúró71 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
90g metélőhagyma27 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
176
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
50g juhtúró142 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
352
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
21.1g burgonya12 kcal
-
5.3g juhtúró15 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
18.9g metélőhagyma6 kcal
-
52.6g víz0 kcal
Összesen
37
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 398.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 193 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2354 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
176
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 796.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 386 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4708 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 596 micro
Összesen
352
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 62.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 496 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
37
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg burgonya
-
5 dkg juhtúró
-
1 ek tejföl
-
1 csokor metélőhagyma
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, kevés vízben feltesszük főni.
- 10-15 perc múlva, amikor már puha a burgonya, összetörjük villával, és hozzákeverjük a juhtúrót. Felöntjük vízzel, egyszer felforraljuk.
- Megtejfölözzük, megszórjuk a tetejét apróra vágott metélőhagymával, és már tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1146
- Feltöltés dátuma: 2018. január 23.
Ajánló
Só nem kell bele, mert a juhtúró eléggé sós. Ha mégsem találjuk eléggé sósnak, tálalás előtt sózzuk. Ha a krumplit kissé darabosnak találjuk, mixelővel egy kicsit pörgessük meg, ne nagyon, mert nyúlós lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
8zsuzsa8
210 recept
Valaha anyukám főzte, aztán feledésbe merült. Régi, kézzel írott receptkönyvét lapozgatva találtam rá újra. Még Szilvásváradon tanulta fiatalasszony korában a Felvidékről származó sógornőjétől.