r
Nosalty Logó

Juharszirupos lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Juharszirupos lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5229.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 296 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20918.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    18220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tál alján elterítjük a sót egy vékony rétegben, és ráfektetjük a lazacszeleteket a bőrös felükkel lefelé fordítva.
  2. A juharszirupot, szójaszószt, chili szószt, a lime kicsavart levével elkeverjük, és a lazacszeletekre csorgatjuk, fóliával letakarva a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A hűtőből kivett lazacról nedves konyhai törlővel az összes sót letakarítjuk, majd szárazra töröljük a bőrt.
  4. A lazachúsra frissen őröljük a borsot, sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós.
  5. Egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál felhevített olívaolajon a bőrös felét kb. 5 percig, majd megfordítjuk, és a másik felét kb. 3 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2504
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Ajánló

Ajánlom köretnek a mentás-chilis ananász salsát a hal mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Juharszirupos lazac
Évi néni 1830 recept

Ne ijedjen meg senki, ez a sok só csak a lazac bőrének ropogóssá tételéhez kell, de nem esszük meg. Zsuzsamama szakácstársunknál olvastam ezt a trükköt, és ki is próbáltam. Perfekt módon roppant, ez biztos.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...