r
Nosalty Logó

Juharszirupos lazac

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Juharszirupos lazac
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

296
Kalória
41.3g
Fehérje
5.6g
Szénhidrátok
10.8g
Zsír
161.8g
Víz
92g
Koleszterin
60.3mg
Rost
4.7g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 296 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5229.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    161.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 296 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20918.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    18220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    647.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 1178 kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2271.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    378 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. Egy tál alján elterítjük a sót egy vékony rétegben, és ráfektetjük a lazacszeleteket a bőrös felükkel lefelé fordítva.
  2. A juharszirupot, szójaszószt, chili szószt, a lime kicsavart levével elkeverjük, és a lazacszeletekre csorgatjuk, fóliával letakarva a hűtőbe tesszük néhány órára.
  3. A hűtőből kivett lazacról nedves konyhai törlővel az összes sót letakarítjuk, majd szárazra töröljük a bőrt.
  4. A lazachúsra frissen őröljük a borsot, sózni nem kell, mert a szójaszósz elég sós.
  5. Egy tapadásmentes serpenyőben egy kanál felhevített olívaolajon a bőrös felét kb. 5 percig, majd megfordítjuk, és a másik felét kb. 3 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Ne ijedjen meg senki, ez a sok só csak a lazac bőrének ropogóssá tételéhez kell, de nem esszük meg. Zsuzsamama szakácstársunknál olvastam ezt a trükköt, és ki is próbáltam. Perfekt módon roppant, ez biztos.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!