r
Nosalty Logó

Joghurtos málnás-habos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Joghurtos málnás-habos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

237
Kalória
6g
Fehérje
25.5g
Szénhidrátok
12.7g
Zsír
61.3g
Víz
79.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
18.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    735.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

Tortaalap

  1. A mirelit málnát tésztaszűrőbe kiborítjuk, hagyjuk kiolvadni.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A kakaót a liszttel összekeverjük.
  4. A sárgáját és a kakaós lisztet a habra öntjük, majd óvatosan egyneművé keverjük.
  5. A tortaforma alját és oldalát vékonyan kizsírozzuk, liszttel behintjük (a fölösleget ütögessük ki belőle), a tortamasszát beleöntjük, elsimítjuk benne.
  6. Kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbát csináljunk! A tortaformában hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt, tálra tesszük, és 3 vékony lapot vágunk belőle. Mivel ez egy vékonyabb torta, nem baj, ha esetleg elszakad a lap. A hab jótékonyan mindent eltakar.
  8. A joghurtban elkeverjük a vaníliás cukrokat. Atejszínből kemény habot készítünk, belekeverjük a joghurtot.
  9. Kevés vízzel elkeverjük a zselatinport, forráspontig melegítvefelolvasztjuk a zselatint, ráöntjük a joghurtos habra és belekeverjük a kiolvadt málnát.
  10. Laponként megtöltjük a tortát, a málnás habbal befedjük a tetejét és az oldalát is, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28

Hétvégi ebédhez készítettem. Kellemesen savanykás a joghurttól és a málnától. A krémbe -a vaníliás cukron kívül- nem tettem semmilyen cukrot, mivel a tejszínhab már eleve cukrozott volt. Természetesen aki édesebben szereti, a málnás hab összeállításánál még ízlésének megfelelően tehet hozzá porcukrot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!