r
Nosalty Logó

Joghurtos málnás-habos torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Joghurtos málnás-habos torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

237
Kalória
6g
Fehérje
25.5g
Szénhidrátok
12.7g
Zsír
61.3g
Víz
79.9g
Koleszterin
1.6g
Rost
18.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tortaalap

Joghurtos-málnás hab

Összesen 174 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    152.7 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    735.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    805 mg
  • Retinol - A vitamin:
    488 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1569 micro
Összesen 2858 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

Tortaalap

  1. A mirelit málnát tésztaszűrőbe kiborítjuk, hagyjuk kiolvadni.
  2. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A kakaót a liszttel összekeverjük.
  4. A sárgáját és a kakaós lisztet a habra öntjük, majd óvatosan egyneművé keverjük.
  5. A tortaforma alját és oldalát vékonyan kizsírozzuk, liszttel behintjük (a fölösleget ütögessük ki belőle), a tortamasszát beleöntjük, elsimítjuk benne.
  6. Kb. 15-20 perc alatt megsül, tűpróbát csináljunk! A tortaformában hagyjuk kihűlni.
  7. Ha teljesen kihűlt, tálra tesszük, és 3 vékony lapot vágunk belőle. Mivel ez egy vékonyabb torta, nem baj, ha esetleg elszakad a lap. A hab jótékonyan mindent eltakar.
  8. A joghurtban elkeverjük a vaníliás cukrokat. Atejszínből kemény habot készítünk, belekeverjük a joghurtot.
  9. Kevés vízzel elkeverjük a zselatinport, forráspontig melegítvefelolvasztjuk a zselatint, ráöntjük a joghurtos habra és belekeverjük a kiolvadt málnát.
  10. Laponként megtöltjük a tortát, a málnás habbal befedjük a tetejét és az oldalát is, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28

Hétvégi ebédhez készítettem. Kellemesen savanykás a joghurttól és a málnától. A krémbe -a vaníliás cukron kívül- nem tettem semmilyen cukrot, mivel a tejszínhab már eleve cukrozott volt. Természetesen aki édesebben szereti, a málnás hab összeállításánál még ízlésének megfelelően tehet hozzá porcukrot.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!