Joghurtos lencsesaláta pulykahússal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lencsesali
-
100g lencse352 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Pulyka
-
125g pulykamell196 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
Összesen
643
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lencsesali
-
200g lencse704 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Pulyka
-
250g pulykamell393 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
Összesen
1284
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
Lencsesali
-
22.5g lencse79 kcal
-
22.5g joghurt14 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
20.7g újhagyma4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2.2g citromlé0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Pulyka
-
28.1g pulykamell44 kcal
-
1.7g mustár1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Összesen
143
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.2 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1340.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 650 mg
-
Nátrium 301 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 256.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 533 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 647 micro
Összesen
643
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.5 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2680.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 1300 mg
-
Nátrium 601 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 513.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 239 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1066 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 732 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1293 micro
Összesen
1284
kcal
- 14% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
Lencsesali
-
15 g mustár
-
2 közepes db újhagyma
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
2 csipet cukor
-
só ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
Pulyka
-
250 g pulykamell
-
15 g mustár
-
só ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Lencsesali
- A konzerv lencsét szűrőbe öntjük, és lecsepegtetjük.
- Egy tálban összekeverjük a joghurtot az összes többi hozzávalóval. Az újhagymát vágjuk karikára, a fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón. A cukorral csínján bánjunk, de muszáj a saliba, kihozza az ízeket. Ezt a joghurtos szószt öntsük a lecsepegtetett lencsére.
- Az elkészített, apróra kockázott, sütőben sült (sütőzacskóban) pulykamellet adjuk hozzá a salihoz, és készen is vagyunk.
Pulyka
- A pulykamellet kockázzuk fel, sózzuk, mustárral kenjük be.
- Aprítsunk fel egy gerezd fokhagymát, és az egészet tegyük egy sütőzacskóba. Rázzuk össze.
- Tegyük egy tepsibe, és süssük meg kb. 180 °C-on 40 perc alatt.
- Ha kész, öntsük le a felesleges levet, és a pulykamell kockákat adjuk a salihoz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 226
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 21770
- Feltöltés dátuma: 2014. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mostanában rákattantam a joghurtos hüvelyesekre :-) ez az egyik kedvenc!!!