r
Nosalty Logó

Joghurtos-epres csokis torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Joghurtos-epres csokis torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

545
Kalória
11.8g
Fehérje
93.6g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
73.6g
Víz
139.2g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
74.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 3259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4792.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    561.6 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 3259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A torta alapja egy 4 tojásos vizes piskóta. Ketté választjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, haborsa verjük.A tojás fehérjéket is kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a 3 tál tartalmát összeforgatjuk úgy, hogy a tojáshab ne essen össze.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük. Olyan tortaformát használjunk, aminek az oldala lekapcsolható. Szép barnára sütjük, tűpróbával állapítjuk meg, hogy mikor van kész.
  4. A joghurtot ketté osztjuk.
  5. A tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a joghurt felét.
  6. A joghurt másik feléhez hozzáadjuk a zselatint, és összemelegítjük.
  7. Mikor kihűlt, összekeverjük a két joghurtos részt. Ráöntjük a kész piskótára, kicsit hűtőbe tesszük. Majd rárakjuk a gusztusosan felszeletelt epret.
  8. (Kipróbáltam ennél a tortánál, hogy vízgőz fölött olvasztottam csokit, és ráöntöttem az eperre, majd gyorsan vissza a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Ez a csoki ad neki egy plusz ízt, de elhagyható. Édesanyám enélkül csinálja.)
  9. A gyümölcskocsonyát elkészítjük a tasak leírása alapján. Nagyon kell figyelni az állagát, és jól időzíteni a tortára öntést, mert "becsúszhat" a joghurtos részbe, és akkor annyi a szép tortának. Szóval csak lassan, óvatosan.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p

Édesanyám szokta csinálni ezt a tortát régebben, de az utóbbi pár évben én készítem a családi rendezvényekre. Mindenki nagyon szereti. Újítottam bele egy kis csokis pluszt, de anélkül is elkészíthető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!