r
Nosalty Logó

Joghurtos-epres csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Joghurtos-epres csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 3259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A krémhez

A tésztához

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.6 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 545 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4792.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    1920 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.6 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    592 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1060 micro
Összesen 3259 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Elkészítés

A krémhez

  1. A torta alapja egy 4 tojásos vizes piskóta. Ketté választjuk a tojásokat. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, haborsa verjük.A tojás fehérjéket is kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a 3 tál tartalmát összeforgatjuk úgy, hogy a tojáshab ne essen össze.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük. Olyan tortaformát használjunk, aminek az oldala lekapcsolható. Szép barnára sütjük, tűpróbával állapítjuk meg, hogy mikor van kész.
  4. A joghurtot ketté osztjuk.
  5. A tejszínt, a vaníliás cukrot és a porcukrot habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a joghurt felét.
  6. A joghurt másik feléhez hozzáadjuk a zselatint, és összemelegítjük.
  7. Mikor kihűlt, összekeverjük a két joghurtos részt. Ráöntjük a kész piskótára, kicsit hűtőbe tesszük. Majd rárakjuk a gusztusosan felszeletelt epret.
  8. (Kipróbáltam ennél a tortánál, hogy vízgőz fölött olvasztottam csokit, és ráöntöttem az eperre, majd gyorsan vissza a hűtőbe, hogy megszilárduljon. Ez a csoki ad neki egy plusz ízt, de elhagyható. Édesanyám enélkül csinálja.)
  9. A gyümölcskocsonyát elkészítjük a tasak leírása alapján. Nagyon kell figyelni az állagát, és jól időzíteni a tortára öntést, mert "becsúszhat" a joghurtos részbe, és akkor annyi a szép tortának. Szóval csak lassan, óvatosan.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8589
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám szokta csinálni ezt a tortát régebben, de az utóbbi pár évben én készítem a családi rendezvényekre. Mindenki nagyon szereti. Újítottam bele egy kis csokis pluszt, de anélkül is elkészíthető.

Hozzávalók

A krémhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...