Joghurtos epersaláta banánnal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 305.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 567.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 305.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
268
kcal
- 2% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 132.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
62
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Ha kristályos a méz, egy teáskanálnyit a készítésre elővett tányérban beteszünk egy nagyon kicsi időre a mikróba, hogy folyékony állaga legyen. Ha a mézünk rendes folyós, akkor csak simán belemerünk. Egy jó teáskanálnyit veszünk ki belőle.
- Belekeverjük a joghurtot, aki szaftosabbra szeretné, tehet bele plusz egy evőkanál tejfölt.
- Megy bele az egy mokkáskanál fahéj, jól elkeverjük.
- Megtisztítjuk, és felnegyedüljük, feldaraboljuk az epret (megint csak ízlés szerint). Beleszórjuk a joghurtba, összekeverjük.
- A banánt félbevágjuk hosszában, és kb. kisujjköröm méretűekre szabdaljuk. Óvatosan belekeverjük ezt is.
- Előveszünk hozzá egy villát, és neki esünk! Hagyhatjuk állni egy kicsit (egy órát, estét), hogy az ízek jobban összeérjenek, az esetleg kemény eper megpuhuljon.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7835
- Feltöltés dátuma: 2011. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Eperszezon van. Mi a fene legyen azzal a jó kis eperrel, amit leszedtünk, de még ráfért volna az érés, vagy kicsit túl későn szedtük le, és elveszítette a víztartalmának egy részét, így túl magvas és íztelen? Erre találtam ki ezt a salátát. Banán nélkül is készíthető, de meglepően jó ez így, ahogy van, banánnal. Mióta kitaláltam, minden nap kell ilyet csinálnom, különben hiánytüneteim vannak :D