r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
palice
Joghurtkrémes süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

880
Kalória
34.1g
Fehérje
101.2g
Szénhidrátok
38.9g
Zsír
467.6g
Víz
625.8g
Koleszterin
14.6g
Rost
52.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 129 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    467.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    136 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    437 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 880 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6429.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    1470 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1870.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    544 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    1936 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1749 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    932 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4114 micro
Összesen 3512 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. 12 tojásból piskótát csinálunkvagy egyben, és kettévágjuk, vagy külön-külön sütünk két piskótát. A tojások sárgáját jól összekeverjük a cukorral, a tojások fehérjét kemény habbá verjük fel. Belekeverjük a tojásos cukorbaa kemény habot, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. Megsütjük (mikor aranybarna a teteje, már jó).
  2. Ameddig hűl a piskóta elkészítjük a joghurtos krémet. Egy lábosa öntünk egy kis befőttlevet, és belekeverjük a zselatint, majd tíz percig pihentetjük (ha más fajta zselatint használunk, akkor a zacskón található útmutatás szerint járjunk el. :))
  3. Mikor letelt a 10 perc ráöntjük az 500 ml joghurtot, amibe belekevertük a 2 ek porcukrot, és felmelegítjük folytonosan keverve (nem szabad felfőzni!).
  4. Ameddig hűl egypicit a joghurt, addig felverjük a tejszínt is, majd afelvert tejszínre öntjük a joghurtot, és az előre lecsepegtetett szedret és málnát is.
  5. Hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy kicsit megszilárduljon.
  6. A piskótát kettévágjuk (ha egyet sütöttünk, egy tálcára helyezzük, és megkenjük a krém (majdnem) felével, ráhelyezzük a másik lapot, és megkenjük a krém másik (majdnem) felével.
  7. A megmaradt "majdnem" krémet a sütioldalaira simítjuk.
  8. Díszíthetjük tejszínhabbal, de anélkül is elmegy, esetleg agyümölcsökből félreteszünk szebb darabokat, és azzal díszítjük.
  9. Legalább2 órára tegyük a hűtőbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26X32

Egy blogon olvastam valami hasonló joghurtkrémről, és megcsináltam, mint általában a saját verziómat :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!