r
Nosalty Logó

Joghurtkrémes-meggyes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Joghurtkrémes-meggyes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 507 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    191.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    934 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1913.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    755.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1737 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 3040 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szokásos módon piskótát készítünk: a puha vajat a porcukor felével és a tojások sárgájával kihabosítjuk, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a vajas részbe forgatjuk. A lisztet, a sütőport és a kakaóport elkeverjük, és beleszitáljuk a tojásfehérjés masszába.
  2. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróba).
  3. A hideg tejszínt a vaníliás cukor hozzáadásával keményre felverjük. A joghurtot kikeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával, illetve levével.
  4. A felvert tejszínhabot óvatosan, több részletben a joghurtos krémhez keverjük.
  5. A zselatint fél deci hideg vízben megduzzasztjuk, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk, ezután kevés krémmel lehűtjük, és a kihűlt piskóta tetejére simítjuk.
  6. Mielőtt teljesen megdermedne, megszórjuk a kimagozott meggyel.
  7. Hűtőbe tesszük dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18×30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 423
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 55522
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtkrémes-meggyes piskóta
A kis gasztronauta 142 recept

Azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan szeretik a nem túl édes, mégis nagyon finom, hűsítő süteményeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...