Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
385
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
2315
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
205
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 300 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 110.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1301 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2665 micro
Összesen
385
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 106.8 g
Zsír
-
Összesen 143 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 420 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6858.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 2537 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 425 mg
-
Foszfor 1919 mg
-
Nátrium 1801 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 159 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 664.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1741 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 72 micro
-
K vitamin: 766 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 710 micro
-
Kolin: 172 mg
-
Retinol - A vitamin: 1089 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7804 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15988 micro
Összesen
2315
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 684 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1402 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Összekeverjük a parmezán felét, a ricottát, a reszelt sajtot, a diót, a citrom levét, illetve héját.
- A keverék negyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és sózzuk-borsozzuk. A zsályaleveleket vajon megpirítjuk, és a felét a spenótos keverékbe morzsoljuk.
- A cannellonikat megtöltjük a krémmel, és kivajazott tepsibe helyezzük. A sajtos keverék maradék negyedét a tetejére kenjük, meglocsoljuk egy negyed pohár vízzel, megszórjuk a maradék parmezánnal és zsályával.
- Alufóliával lefedve, 190°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. Melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3790
- Feltöltés dátuma: 2015. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Nagyon nincs mit magyarázni ezen a recepten: Jamie Oliver nem igazán téved, ugye? Annyit módosítottam az eredetin, hogy ricottára cseréltem a mascarponét, mert azt jobban szeretem; illetve kettő helyett csak egy citromot használtam. De így is isteni finom lett.