r
Nosalty Logó

Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1301 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 385 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6858.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    2537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1919 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7804 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15988 micro
Összesen 2315 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1402 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a parmezán felét, a ricottát, a reszelt sajtot, a diót, a citrom levét, illetve héját.
  2. A keverék negyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a spenótot, majd összekeverjük és sózzuk-borsozzuk. A zsályaleveleket vajon megpirítjuk, és a felét a spenótos keverékbe morzsoljuk.
  3. A cannellonikat megtöltjük a krémmel, és kivajazott tepsibe helyezzük. A sajtos keverék maradék negyedét a tetejére kenjük, meglocsoljuk egy negyed pohár vízzel, megszórjuk a maradék parmezánnal és zsályával.
  4. Alufóliával lefedve, 190°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3790
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie spenótos-diós-zsályás cannellonija
Rosanics Petra 351 recept

Nagyon nincs mit magyarázni ezen a recepten: Jamie Oliver nem igazán téved, ugye? Annyit módosítottam az eredetin, hogy ricottára cseréltem a mascarponét, mert azt jobban szeretem; illetve kettő helyett csak egy citromot használtam. De így is isteni finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...