Jamie Oliver-féle tökéletes burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
believe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
399
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
796
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 358.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 247.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
399
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 717.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 495.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
796
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 82.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 45 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük 190 fokra a sütőt. Meghámozzuk, megmossuk a burgonyákat, és egészben (vagy ha nagyobbak, félbe vágva) főzzük a forrástól számítva 10 percig.
- A tepsibe beleteszünk 2 evőkanál vajat, és kis lángon felolvasztjuk. Leszűrjük a burgonyát, és beleforgatjuk az olvadt vajba, megsózzuk. Fél órára betesszük a sütőbe. Nem kell lefedni!
- A maradék vajat felolvasztjuk, majd belerakjuk a kakukkfüvet, rozmaringot és almaecetet, jól összekeverjük.
- Fél óra sütés után kivesszük a burgonyát a sütőből, és villával kicsit összenyomjuk. Rákanalazzuk a fűszeres vajat, hozzádobjuk a hámozatlan fokhagymát (így a saját héjában párolódik meg), és visszarakjuk a sütőbe még körülbelül fél órára.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 288
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 51
- Össznézettség: 20926
- Feltöltés dátuma: 2014. december 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
believe
3 recept
Jamie karácsonyi műsorában láttam ezt a receptet, és biztos voltam benne, hogy tökéletes köret lesz a pulykához, amiben igazam is lett. Sajnos nekem nincsenek friss zöldfűszereim, csak szárított, mégis nagyon finom ízt adtak a krumplinak. Olívaolaj híján vajat használtam, borecet helyett pedig egy kis almaecetet, de úgy gondolom, így is szuper lett a végeredmény.