r
Nosalty Logó

Jamie gyümölcstortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Jamie gyümölcstortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 3238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 178 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 811 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    535.4 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    837.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    756 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1951 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    673 micro
Összesen 3238 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A gyümölcshöz

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Keverjük össze a gyümölcsöket, a cukrot és a (balzsamecetet) egy serpenyőben, tegyünk takaréklángra, és finoman rotyogtassuk, amíg a bogyók levet eresztenek.
  3. Öntsük át egy tűzálló edénybe.
  4. Közben készítsük el a tésztát. Morzsoljuk a fagyos vajat a lisztbe, hogy a keverék finom kenyérmorzsára emlékeztessen.
  5. Adjunk hozzá cukrot és sót, jól dolgozzuk össze, öntsük hozzá az írót, így laza, lágy tésztát kapunk.
  6. Kanalazzuk a forró gyümölcs tetejére (az a szép, ha darabos formája van, tegyünk galuskákat összevissza a gyümölcs közé), hintsük meg egy kis finomított kristálycukorral, és süssük össze az előmelegített sütőben aranybarnára.
  7. Kínáljunk hozzá vaníliafagyit.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14674
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

A bogyós gyümölcsöket lehet helyettesíteni fagyasztott erdei gyümölcs mixszel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az a süti, ami nálam az első helyen szerepel, és ez az is, ami miatt bele lehet szeretni Jamie-be. Három éve ettem először egy vendégségben, és amikor a vacsora után a tepsi kinyílt, valami fantasztikus illat töltötte be a szobát. A vendéglátónk a forró sütőből rögtön tálakba tette az illatozó csodát, és rákanalazott mindenkinek egy nagy adag vaníliafagyit. Na és az íze! A forró édes és savanykás gyümölcsök, rajtuk a kívül ropogós, belül omlós tészta és a jéghideg, príma minőségű vaníliafagyi! Egyszerűen kötelező kipróbálni! A sikerességéről annyit, hogy mindig van nálam otthon 4-5 másolat (csakúgy mint a csokis brownieból), de nem győzöm pótolni. Az elmúlt évek alatt 15 embernek már biztosan átadtam. Remélem, most mások is kedvet kapnak hozzá!

Hozzávalók

A gyümölcshöz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...