r
Nosalty Logó

Ízletes csirke burgonyával egy tepsiben

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Ízletes csirke burgonyával egy tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2849 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 712 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.7 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1063 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3430.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    1895 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 2849 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat tisztítás után, a fűszerek egy részével alaposan bedörzsöljük. Egy tepsit kikenünk a zsír egy részével.
  2. Körbepakoljuk a combokat a tepsiben. A burgonyát kockára vagdossuk, a maradék fűszerrel egybekeverjük, majd a tepsi közepére öntjük.
  3. Kis zsírpöttyökkel a húst és a burgonyát is megcsepegtetjük. A fűszerpaprikával az egészet megszórjuk.
  4. 190 C-fokra előmelegítjük a sütőt, és alufóliával takarjuk az egész tepsit. 1 óra hosszáig sütjük. Majd levesszük a fóliát, és megpirítjuk kb. 20-25 percig. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 7429
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 28.

Ajánló

A fokhagymapor helyett, rendes fokhagymát is használhatunk!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirke elég semleges ízű hús, ezért sokféle fűszerezést elbír. Ezek a fűszerek megadják a kiváló ízélményt, és mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját is..... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...