Istengyalulta tökfőzelék hústrióval bolondítva
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
250g istengyalulta tök55 kcal
-
188g tyúk222 kcal
-
50g füstölt oldalas132 kcal
-
63g marharostélyos191 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
3 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
2000g istengyalulta tök440 kcal
-
1500g tyúk1774 kcal
-
400g füstölt oldalas1053 kcal
-
500g marharostélyos1530 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g ecet3 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
40.8g istengyalulta tök9 kcal
-
30.6g tyúk36 kcal
-
8.2g füstölt oldalas21 kcal
-
10.2g marharostélyos31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
3.7g kapor2 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
4.1g zöldpaprika1 kcal
-
2.2g hegyes erős paprika0 kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.1 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 191 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 344.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 150 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 313.1 g
Zsír
-
Összesen 354.5 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1273 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6313.1 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 288 mg
-
Kálcium 923 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 607 mg
-
Foszfor 2879 mg
-
Nátrium 1528 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2752.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1163 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 401 mg
-
D vitamin: 428 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 557 micro
-
Kolin: 1196 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 296 micro
-
β-karotin 1413 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 559 micro
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Hozzávalók
-
2 kg istengyalulta tök
-
1.5 kg tyúk
-
40 dkg füstölt oldalas
-
só ízlés szerint
-
3 ek ecet
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
2 db zöldpaprika
Elkészítés
- A tök héját megmossuk mert, héjastól főzzük meg. Nyolcfelé vágjuk, kiszedjük a magokat, és egy nagy fazékba, amiben elfér ennyi tök, feltesszük főni hideg vízben.
- A megtisztított tyúkot félbe vágjuk, és a füstölt hús, a marhahús kíséretében szintén nagy lábasban, hideg vízben feltesszük főni. A tyúkbelsőséget és a szép sárga tyúkhájat is tegyük bele. Kb. 1,5 óra alatt a húsok és a tök is megfő.
- A tök belsejét kikaparjuk a héjából , villával szétnyomkodjuk, hogy teljessen szálakra szétessen.
- Egy lábasba tesszük, ecettel, a tetszőleges nagyságúra felaprítot kaporral ízesíjük, és hagyjuk állni egy kicsit.
- Ha a húsok már puhák, kiszedjük egy jénaiba vagy tálra, amiben majd tálaljuk , és a főzőlevet ráöntjük a tökre.
- Beletessszük az egészben hagyott zöld- és száraz paprikát, és kb. 10-15 percig főzzük, amíg meg nem puhulnak a paprikák. Pirospaprikás rántást készítünk, és a frissen őrőlt borsot is a rántásba keverjük, majd besűrítjük vele a tököt. Ha kell még ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 21828
- Feltöltés dátuma: 2010. december 11.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a tökfőzeléket ajánlom, ha van mód rá ,próbálja ki! Igaz, hogy kicsit időigényes, de megéri. Az erőspaprikát el lehet hagyni belőle, ha nem szeretitek az erőset. De bele is tehetitek az íze miatt, csak arra kell vigyázni, hogy ne főjön szét, és akkor nem lesz erős. A tökröl alapanyagoknál tettem fel képet ! Jó évágyat hozzá !
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Családom férfitagjai, a párom és a három fiam kedvenc főzeléke. Na jó, bevallom én is szeretem:). Igaz, hogy a kíséret is lényeges mellé:). A háromféle hús főzőlevének az íze és a tök különlegessége teszi olyan finommá ezt az ételt, hogy általában a karácsonyi menüben is megtalálható nálunk, mivel akkorra tudjuk beszerezni az az évi friss tököket. Idén ez már novemberben megtörtént, ezért nagy örömmel osztom meg veletek ezt a receptemet . Kiváncsi lennék , hogy van -e köztetek olyan, aki ismeri ezt a receptet. Gondolok itt főleg az Az Eszterre, Biára, Zsóka nénire, Nyamókára, Petrára stb :).