Istengyalulta tök

Istengyalulta tök

Leírás

Nagyon kevesen ismerik ezt a tökfajtát. Az istengyalulta tök nevet azért kapta, mert ezt a tököt nem kell legyalulni, ugyanis főzés után szálaira esik szét. Ritkán látni ilyen tököt piacon, de ha valaki venni akar, akkor a héját nézze meg, mert keménynek kell lennie. Szinte kopognia kell, akkor érett. Belül a magok fekete színűek. Nagyon finom főzelék készülhet belőle.

Mikor vegyem

Az első kisebb fagyok beálltakor (november) szokták betakarítani. Rövid szárral együtt kell levágni. Egész tavaszig eltartható.

hogyan tároljam

Fagymentes helyen kell tárolni.

100g Istengyalulta tök

fehérjetartalom

0.64 g

zsírtartalom

0.398 g

szénhidráttartalom

6.91 g

víztartalom

91.6 g

gramm istengyalulta tök?

Top ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Nátrium

17 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.101 g

Kolin

8.2 mg

C vitamin

2.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.95 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.64 g

Zsír

telített zsírsav

0.117 g

egyszeresen telített zsírsav

0.042 g

többszörösen telített zsírsav

0.239 g

ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Vas

0.31 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

12 mg

Nátrium

17 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.037 mg

Mangán

0.125 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

1.5 g

cukor

2.76 g

víz

91.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.037 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.018 mg

Niacin - B3 vitamin

0.95 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.36 mg

Folát

12 µg

Kolin

8.2 mg

Alfa-karotin

16 µg

Béta-karotin

64 µg

E vitamin

0.13 mg

K vitamin

0.9 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

2.1 mg

B6 vitamin

0.101 g

1 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...