r
Nosalty Logó

Isler Nyultantitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyultanti
Isler Nyultantitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 429 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 610 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.4 g
  • Cukor
    296 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1256 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 4885 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A darált diót, porcukrot, lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd összedolgozzuk a tojással is. A tésztát kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A hűtőből kivéve, lisztezett deszkán, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 3-4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Kb. 10 perc alatt készre sütjük.
  3. A kihűlt korongokat megkenjük lekvárral, és kettesével összetapasztjuk.
  4. A csokoládét megolvasztjuk, és a korongok egyik felét belemártjuk, vagy megkenjük vele.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7688
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Ajánló

Tölteléknek mindenképp javaslom a savanykás ízvilágú lekvárok választását, pl. erdei gyümölcs, áfonya, málna, ribizli. A tésztájába tettem pár csepp mandulaaromát, ami igen jól megfért a többi hozzávalóval, és kellemes aromát kölcsönzött a sütiknek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Isler Nyultantitól
nyultanti 100 recept

Egyszer volt szerencsém Bad Ischlben a császári cukrászda islerét megkóstolni, bizton állíthatom, hogy ahhoz foghatót még nem ettem islerből. Omlós volt, krémes, diós - felülmúlhatatlan. Nem ígérem, hogy ez a recept is ilyen lesz, de az itt-ott fellelhető, akciós áron kínált kőkemény, fullasztó valamiket soha többé nem fogjuk megvenni, ha otthon ilyen islert tudunk előállítani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...