r
Nosalty Logó

Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Ischler szilvalekvárral és narancshéjjal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

477
Kalória
6.3g
Fehérje
56.5g
Szénhidrátok
26.8g
Zsír
12.2g
Víz
43.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
21.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 4764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 477 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1667 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    564.9 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    122.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    142 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 4764 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 407 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél-egy órát.
  2. A tésztát lisztezett deszkán fél cm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 170 fokos sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, míg elkezd színesedni. Ekkor kivesszük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
  3. Az aszalt szilvát, a lekvárt, és a fahéjat késes robotgépben darabosra aprítva sűrű masszát készítünk.
  4. A tésztakorongokat párosával összeragasztjuk a lekvárral, és félretesszük hűvös helyre egy éjszakára.
  5. Másnap a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, fényesre keverjük, az islerek egyik felét belemártjuk, száradni tálcára tesszük, de mielőtt megszáradna, megszórjuk kandírozott narancshéj darabokkal.
  6. Hűvös helyen, vagy hűtőben a csokoládét megdermesztjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Tökéletes karácsonyi édesség, melyet hosszabb ideig is tárolhatunk. Na de kinél tart ez hosszabb ideig? Ráadásul kissé bonyolultan hangzó, de igzán nem sok munkával elkészíthető finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!