Írós bagett
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
5 kcal
-
100g író40 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
20g friss élesztő21 kcal
-
400g író160 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
14g só0 kcal
Összesen
2001
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
42.8g író17 kcal
-
53.5g finomliszt195 kcal
-
1.5g só0 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1975.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 241 mg
-
Nátrium 1509 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 108.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
500
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.6 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7903 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 963 mg
-
Nátrium 6034 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 433.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
2001
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 846.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 646 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
-
20 g friss élesztő
-
400 ml író
-
500 g finomliszt
-
2 tk só
Elkészítés
- Az élesztőt 5 ek langyos íróval elkeverjük. A tálba szitált liszt közepébe mélyedést nyomunk, és beleöntjük a feloldott élesztőt. Letakarjuk, meleg helyen 15 percig kelesztjük.
- A szobahőmérsékletű írót a sóval a kovászhoz adjuk, és robotgéppel hólyagosra keverjük. Letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Lisztezett munkalapon mindkét darabot kb. 30 cm hosszú rúddá formáljuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük.
- A rudakon egymástól kb. 5 cm-es távolságra éles késsel ½ cm mély bevágásokat ejtünk. Letakarva 30 percig kelesztjük.
- A bagetteket sós vízzel megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk, és aranybarnára sütjük. Közben időnként sós vízzel megkenjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1889
- Feltöltés dátuma: 2012. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Még egy finom bagett recept.