r
Nosalty Logó

Ínyenc pontyfilé

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Ínyenc pontyfilé
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1190 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2988 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    190.5 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5032.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2748 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178.5 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    4759 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    11950 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    515 micro
Összesen 2932 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket pucoljuk, a répákat karikázzuk, a krumplit, almát (héjával), hagymát kockázzuk.
  2. Mindezt egy tepsibe halmozzuk, megsózzuk.
  3. Ráfektetjük a zellerzöldet,a citromkarikákat, tetejére a szalonnacsíkokat.
  4. Olajjal és borral locsoljuk, alufóliával takarjuk és forró sütőben összepároljuk.
  5. 20 perc után kivesszük a sütőből, a zellerszálakat villával kiemeljük, és széthúzzuk az egészet, hogy a halnak helyet csináljunk.
  6. Középre fektetjük a halat, rátesszük a szalonnacsíkokat és rámerünk a zöldségből. Lehetőleg úgy, hogy minden szereplőből kerüljön a hal tetejére is.
  7. Visszatesszük a sütőbe (fólia nélkül), pár perc után takarékra vesszük a lángot.
  8. Megsütjük.
  9. Lyukas kanállal tálra szedjük a tepsi tartalmát.
  10. A visszamaradt szaftot lábasba öntjük, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk, borsot darálunk rá, összeforraljuk.
  11. 3 kanál zöldséges keveréket adunk hozzá, botmixerrel összeturmixoljuk.
  12. A halas-zöldséges halomra öntjük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 29971
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 29.

Ajánló

Jásdi pince Lőczedombi szürkebarátját ajánlom hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínyenc pontyfilé
Harmathy Ildikó 313 recept

Igazi ínyencség. Kényeztetve vagyok, a gyerekek pecázzák a halat, filézve kapom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...