Ínyenc csirkeragu leveles tésztában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
67g leveles tészta247 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
A töltelékhez
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
133g csirkemellfilé160 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
47 kcal
-
67g vörösbor57 kcal
-
67g alaplé5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
7g vaj48 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
872
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
200g leveles tészta742 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
2618
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
13.6g leveles tészta50 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
A töltelékhez
-
13.6g csiperkegomba3 kcal
-
1.6g olívaolaj14 kcal
-
3.4g füstölt szalonna22 kcal
-
27.1g csirkemellfilé33 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A mártáshoz
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
-
13.6g vörösbor12 kcal
-
13.6g alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
Összesen
179
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.2 g
Zsír
-
Összesen 53.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 954.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 399 mg
-
Nátrium 420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 248.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
872
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 117.6 g
Zsír
-
Összesen 160.1 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 410 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2864.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 177 mg
-
Foszfor 1198 mg
-
Nátrium 1260 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 746.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 391 mg
-
Retinol - A vitamin: 266 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
2618
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 50.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg leveles tészta
A töltelékhez
-
3 ek olívaolaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
A mártáshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 ek cukor
-
2 dkg vaj
-
1 kk kakukkfű
-
babérlevél ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Kivajazunk, kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pitetálat, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A leveles tésztát 26 cm-es körré nyújtjuk, óvatosan átemeljük a piteformába, széleit szépen betekergetjük, alját villával megszurkáljuk (sütőpapírt terítünk a közepébe, babot szórunk rá, így nem jön fel sülés közben a közepe). Kb. 15 perc alatt sül aranybarnára (leemeljük róla a nehezéket, és hagyjuk kicsit hűlni).
- Közben a mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a borral és a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot (ízlés szerint tehetünk bele babérlevelet és 1 kk kakukkfüvet is). Nagyobb lángon kb. 10 percig főzzük, kb. a felére kell elforralni. Ekkor átszűrjük, majd belekeverjük a vajat.
- A töltelékhez a gombát 1 ek olajon lepirítjuk, majd kiszedjük egy tálra. Ugyanebben a serpenyőben pörcösre pirítjuk a szalonnakockákat 1 ek olajon, majd ezt is kiszedjük a gombák mellé.
- A csirkedarabokat meghintjük liszttel, beleforgatjuk. Ezt is beletesszük a serpenyőbe 1 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, és pirosra pirítjuk.
- A kész csirkefalatkákhoz öntjük a gombát és a szalonnakockákat, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
- Óvatosan a sült tészta közepébe öntjük az egészet, és azonnal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4674
- Feltöltés dátuma: 2013. március 19.
Ajánló
A csirkemell mennyiségét felezhetjük, és helyette tehetünk bele falatnyi darabokra vágott csirkemájat is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mignon
212 recept
A portugál konyha egyik remekműve, ami gyorsan elkészül és nagyon ízletes! Egyik kedvencünket, a Jamie Oliver-féle lilahagymás-baconös rukkolasalátát készítettem hozzá, az utolsó falatig elfogyott, nagyon ízlett mindenkinek! Recept forrása: Stahl magazin 2013/tavasz