r
Nosalty Logó

Ínyenc csirkeragu leveles tésztában

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Ínyenc csirkeragu leveles tésztában
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

872
Kalória
39.2g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
53.4g
Zsír
248.9g
Víz
136.7g
Koleszterin
2.3g
Rost
6.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 2618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mártáshoz

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 872 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.6 g

Zsír

  • Összesen
    160.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2864.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2618 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 179 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kivajazunk, kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű pitetálat, a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A leveles tésztát 26 cm-es körré nyújtjuk, óvatosan átemeljük a piteformába, széleit szépen betekergetjük, alját villával megszurkáljuk (sütőpapírt terítünk a közepébe, babot szórunk rá, így nem jön fel sülés közben a közepe). Kb. 15 perc alatt sül aranybarnára (leemeljük róla a nehezéket, és hagyjuk kicsit hűlni).
  3. Közben a mártáshoz a vöröshagymát és a fokhagymát olajon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a borral és a húslevessel. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a cukrot (ízlés szerint tehetünk bele babérlevelet és 1 kk kakukkfüvet is). Nagyobb lángon kb. 10 percig főzzük, kb. a felére kell elforralni. Ekkor átszűrjük, majd belekeverjük a vajat.
  4. A töltelékhez a gombát 1 ek olajon lepirítjuk, majd kiszedjük egy tálra. Ugyanebben a serpenyőben pörcösre pirítjuk a szalonnakockákat 1 ek olajon, majd ezt is kiszedjük a gombák mellé.
  5. A csirkedarabokat meghintjük liszttel, beleforgatjuk. Ezt is beletesszük a serpenyőbe 1 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk, és pirosra pirítjuk.
  6. A kész csirkefalatkákhoz öntjük a gombát és a szalonnakockákat, ráöntjük a mártást, összekeverjük.
  7. Óvatosan a sült tészta közepébe öntjük az egészet, és azonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23

A portugál konyha egyik remekműve, ami gyorsan elkészül és nagyon ízletes! Egyik kedvencünket, a Jamie Oliver-féle lilahagymás-baconös rukkolasalátát készítettem hozzá, az utolsó falatig elfogyott, nagyon ízlett mindenkinek! Recept forrása: Stahl magazin 2013/tavasz

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes sólet szaftosan

A klasszikus babos-gerslis-húsos egytálétel vegetáriánus verzióját találhatjuk itt, kompromisszumok nélkül, ugyanolyan ízgazdagon és szaftosan, tojással és répával, ahogy kell. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!