r
Nosalty Logó

Interkontinentál torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Interkontinentál  torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 3 db 7 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

994
Kalória
24.6g
Fehérje
98.3g
Szénhidrátok
54.8g
Zsír
115.7g
Víz
427.3g
Koleszterin
2.7g
Rost
52.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 3 db 7 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 3 db 7 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 11907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 3 db 7 tojásos piskótalaphoz

A krémhez

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    489 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    468 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 994 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    295.3 g

Zsír

  • Összesen
    657.6 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    250 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    5128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9434.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    2282 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    2965 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1179.6 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1388.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5866 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1031 micro
  • K vitamin:
    360 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    791 micro
  • Kolin:
    3630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5616 micro
  • α-karotin
    174 micro
  • β-karotin
    2857 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4741 micro
Összesen 11907 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A 3 db 7 tojásos piskótalaphoz

  1. A tésztához a tojásfehérjét a cukorrral habosra, nem de nem teljesen keményre mixereljük (kb. 2 percig), majd hozzákeverjük a kekszet és a lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjük.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük, egyenként mindhárom lapot.
  3. A tojások sárgáját a tejben a cukorral és a liszttel sűrű krémmé főzzük, majd kihűtjük, és a szobahőmérsékletű margarinnal összekeverjük.
  4. A krémet 3 részre osztjuk: az elsőhöz hozzákeverjük a 2 vaníliás cukrot és az aromát.
  5. A másodikhoz a gőz felett felolvasztott 15 dkg étcsokit.
  6. A harmadikhoz pedig az 5 dkg olvasztott csokit és a kókuszt.
  7. Így rétegezzük: egy tésztalap, rá mindhárom krémből (vaníliás, csokis, csokis-kókuszos), majd a következő lap, újra a három krémből, az utolsó lap, és a maradék krémek.
  8. A tejszínt felverjük, és a befedjük vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 50x35

A kislányom első szülinapjára szerettem volna valami finom, nagy, és különleges tortát készíteni. Kellett a nagy adag, mert sok vendéget vártunk (férjemmel együtt ünnepeltek). Ez a torta készült el, nagy sikert arattam vele, mindenki kért belőle még :D És a receptet is!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!