Indiai habcsók
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
318
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
Összesen
1594
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
318
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47.4 g
Zsír
-
Összesen 105.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2140.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 483 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 545 mg
-
Foszfor 972 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 44.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 48 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1594
kcal
- 13% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 31% Zsír
- 13% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 625.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 12.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
467
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A 10 dkg mandulát a 10 dkg cukorral és az őrölt kardamommal egy késes aprítóban masszává zúzzuk.
- Hozzákeverjük egy tojás felvert habját.
- A tenyerünket megnedvesítjük rózsavízzel, a masszából diónyi golyókat hengergetünk, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk egymástól viszonylag távol, közepükbe egy egész mandulát nyomunk, egyúttal ellapítva kb. 5-6 mm vastagra őket.
- Előmelegített sütőben megsütjük őket.
- Kihűlés után tesszük a tepsiből tálra.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4382
- Feltöltés dátuma: 2012. május 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Ma termékeny napom volt. Reggel, amikor felébredtem, a TV-ben Nigella Lawson éppen indiait főzött. Többek közt ezt a csodálatos édességet. Úgy vagyok vele, hogy amit Nigella mond, az nekem hiteles, mert eddig bevált minden receptje. IMÁDOM! Ebben sem csalódtam. Ez számomra az abbahagyhatatlan kategória. Még szerencse, hogy csak ekkora mennyiséget készítettem. 14 db lett belőle, - úgy ahogyan Ő mondta.