r
Nosalty Logó

Illatos gesztenyés táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Illatos gesztenyés táska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A táskákhoz

Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A táskákhoz

Összesen 2871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A táskákhoz

Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    191 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    794.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 2871 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

A táskákhoz

Elkészítés

A táskákhoz

  1. A leveles tésztát egy nappal előre érdemes elkészíteni. Először összekeverjük egy tálban a lisztet, cukrot és sót. A vajat fagyasztóba tesszük tésztakészítés előtt 15 perccel.
  2. A vajat nagylyukú reszelőn a liszthez reszeljük, és villával elkeverjük, hogy a liszt bevonja a vajszálakat. Ekkor elkezdjük adagolni hozzá a jéghideg vizet: kanállal csorgatjuk bele, és a villával keverjük, amíg el nem kezd összeállni.
  3. Ha már összeáll a tészta, lisztezett deszkára tesszük, és formázunk belőle egy téglát. Frissentartó fóliába csavarjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
  4. Ha eleget pihent, lisztezett felületre tesszük, és hosszúra nyújtjuk: előre-hátra nyújtsuk, oldalra csak egy kicsit. Ezután felhajtjuk az alsó harmadát, majd arra a felső harmadát. Elforgatjuk 90 fokkal a téglát. Megismételjük ezt a hajtogatást még háromszor. Az így meghajtogatott tésztát fóliába csavarva a hűtőben pihentetjük, minimum 2 óráig. A legjobb, ha egy egész napot adunk neki.
  5. Másnap habosra keverjük a gesztenyemasszát. A leveles tésztát lisztezett felületen téglalappá nyújtjuk, majd 6 kisebb téglalapra vágjuk. Mindegyik közepére teszünk egy evőkanál gesztenyemasszát, majd a sarkakat középen összecsípjük, hogy táskaformát kapjunk.
  6. A táskákat lekenjük felvert tojással, majd 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük. Rácson hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral hintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5265
  • Feltöltés dátuma: 2022. október 13.

Receptkategóriák

Illatos gesztenyés táska
Lakos Benedek 373 recept

Az egyik kedvenc péksüteményemmel általános iskolás koromban találtunk egymásra: ez a suli melletti pékségben kapható, leveles, isteni gesztenyés táska volt. Ebből talán csak kétszer ettem, ráadásul az egyik alkalommal valamilyen verseny előtt falatoztam belőle, izgulós uzsonna gyanánt. Talán ezért is ragadt meg annyira az emlék, azt mondjuk már elfelejtettem, hogy elértem-e bármilyen helyezést. No, sebaj.

Hozzávalók

A táskákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...