r
Nosalty Logó

Húsvéti savanyú leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Húsvéti savanyú leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 384 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1032 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2558.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    748 mg
  • Nátrium
    1102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    870 micro
Összesen 1537 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, hozzászórjuk az őrölt borsot, és felengedjük a sonkalével és a vízzel (a sonkalevet előzőleg zsírtalanítjuk, és leszűrjük).
  2. Beletesszük a babérlevelet és a meghámozott, egészben hagyott vöröshagymát.
  3. Kb. 40 percig főzzük, hozzáöntjük a teáskanálnyi ecetet, eltávolítjuk a vöröshagymát és a babérleveleket, belekeverjük a tejfölt, amivel összeforraljuk.
  4. A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük, és csak tálaláskor adjuk a leveshez.
  5. Pirított zsemlekockát kínálunk hozzá.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15346
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 18.

Ajánló

Amennyiben nem a hagyományos húsvéti sonkafőzés apropóján készítjük, akkor kb. 20-30 dkg füstölt húst (pl. füstölt tarját) előzőleg főzzünk meg, aminek a levével a recept szerint elkészíthetjük a levest, és a végén a felkockázott húst is hozzáadhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ilyen levest közvetlen sonkafőzést követő 1-2 napon belül szoktam készíteni, hogy a félretett finom füstölt húslé ne vesszen kárba. Azért készítem fele-fele arányban főzőlével és vízzel, hogy nehogy túl sós legyen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...