r
Nosalty Logó

Húsvéti kalácskenyér

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Húsvéti kalácskenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1052
Kalória
22.4g
Fehérje
168.9g
Szénhidrátok
32.3g
Zsír
47.5g
Víz
281.5g
Koleszterin
6.7g
Rost
46.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 4208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 335 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1052 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2515.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 4208 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 335 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és egy mélyedést alkotunk a közepébe. A tejet langyosra fölmelegítjük.
  2. Közben az élesztőt belemorzsoljuk a lisztben kialakított mélyedésbe, megszórjuk az egy evőkanál cukorral, és a meleg tejből is adunk hozzá egy keveset. Pár percig kelesztjük.
  3. A mazsola kivételével a többi hozzávalókat is a liszthez adjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk-
  4. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percet pihentetjük a tésztát. Majd a 20 perc pihenés után hozzáadjuk a mazsolát, és jól beledolgozzuk. További 20 percig pihentetjük (Tipp: A mazsolát fölhasználás előtt jó, ha meleg vízben megáztatjuk, és szűrőn lecsöpögtetjük.)
  5. Miután lejárt a pihenési idő, akkor kétfelé választjuk a tésztát, és 2 db cipót alkotunk. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe rakjuk. Az egy tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és lekenjük a tetejét. A tetején egy éles késsel keresztet teszünk rá. (Ez lehet egy szimbólum, mivel húsvéti kenyér vagy csak egy díszítés, mindenki egyénileg dönti el.) Ameddig fölmelegszik a sütönk ismét pihentetjük kb 25 - 30 perc.
  6. 190 fokon 25-30 percig sütjük. Ha nagyon barnul a tészta, akkor sütőpapírral takarjuk le- Fogyasztáskor a szeleteket megkenhetjük vajjal, úgy még finomabb. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Húsvét hagyományos kenyere, ami inkább egy kalács. Nagyon egyszerű az elkészítése. Nálam nem csak húsvétkor kerül az asztalra, mert a reggelinél mindenki szívesen elfogyasztja a kakaó vagy kávé mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!