r
Nosalty Logó

Húsvéti kalács gazdagon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Húsvéti kalács gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 998 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1368.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 998 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    208 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    1046 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5474.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    3003 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    459.7 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    992 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3997 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztához morzsoljuk a tálba az élesztőt, adjuk hozzá 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen futtassuk fel.
  2. Szitáljuk tálba a megmaradt lisztet a sóval. Adjuk hozzá a megmaradt cukrot és a tejet. Keverjük hozzá a tojássárgájákat,a citrom reszelt héját, felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.
  3. Dolgozzuk össze, majd lefedve meleg helyen kelesztjük 50 percig.
  4. Töltelékhez forraljuk fel a tejet a darált dióval, cukorral és a lekvárral, majd vegyük le a tűzről. Ízesítsük a krémet rummal,és hagyjuk kihűlni.
  5. Ismét dolgozzuk át a tésztát, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 30x40 cm-es téglalappá. Vágjuk három 10x40 cm-es csíkra,és kenjük meg mindet a diós krémmel.
  6. Fogjuk össze a három tésztacsíkot, és fonjuk össze őket.
  7. Helyezzük a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kelesszük tovább 15 percig. Lekenjük egy felvert tojással,és 180 fokon sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5178
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvéti kalács gazdagon
Salamon Csilla 1202 recept

Kellemes húsvéti készülődést kívánok Mindenkinek! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...