Húsmentes bolognai ragu Judittól
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
1 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
38g vöröslencse134 kcal
-
9 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g cukor5 kcal
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
5 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
150g vöröslencse537 kcal
-
36 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
A raguhoz
-
12.5g vöröshagyma5 kcal
-
22.3g sárgarépa8 kcal
-
5.6g halványító zeller1 kcal
-
3.3g olívaolaj30 kcal
-
20.9g vöröslencse75 kcal
-
20.9g passzírozott paradicsom5 kcal
-
13.9g paradicsom3 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
Összesen
130
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 451.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 119 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1263 micro
-
β-karotin 3196 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5854 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 28.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1806.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 475.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1276 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 390 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5052 micro
-
β-karotin 12785 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 23417 micro
-
Lut-zea 628 micro
Összesen
918
kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 66.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 703 micro
-
β-karotin 1778 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3257 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
130
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 db vöröshagyma
-
2 db sárgarépa
-
1 db halványító zeller
-
3 ek olívaolaj
-
15 dkg vöröslencse
-
15 dkg passzírozott paradicsom
-
1 db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük, és kb 2 órán át vízben áztatjuk.
- A soffrittóhoz a zöldségeket (hagyma, répa, zeller) megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk, ezután egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük, amíg egynemű szószt nem kapunk belőle.
- Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük, és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
- A ragut al dente-re főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 7737
- Feltöltés dátuma: 2022. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Judit69
176 recept