Húsgombóccal töltött paprika
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltéshez
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
49 kcal
A mártáshoz
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
38g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
14 kcal
Összesen
525
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltéshez
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
196 kcal
A mártáshoz
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
150g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
57 kcal
Összesen
2098
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
A töltéshez
-
21.7g darált sertéshús39 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
2.6g fokhagyma3 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
4.8g tojás6 kcal
-
1.3g zsemlemorzsa5 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
9 kcal
A mártáshoz
-
17.3g főzőtejszín23 kcal
-
6.5g víz0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
0.7g étkezési keményítő2 kcal
Összesen
89
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 28.8 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1464.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 505 mg
-
Nátrium 640 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 428.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 255 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 3370 micro
-
β-crypt 926 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 534 micro
Összesen
525
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 142.9 g
Zsír
-
Összesen 115 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 815 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5857.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 802 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 2019 mg
-
Nátrium 2559 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.2 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1712.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1847 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 1020 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 415 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 488 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 560 micro
-
α-karotin 151 micro
-
β-karotin 13480 micro
-
β-crypt 3705 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2135 micro
Összesen
2098
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 584 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
89
kcal
Hozzávalók
A töltéshez
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes fej fokhagyma
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 db tojás
-
3 ek zsemlemorzsa
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
koriandermag ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
chili ízlés szerint
-
4 közepes db piros kaliforniai paprika
A mártáshoz
-
4 dl főzőtejszín
-
1.5 dl víz
-
1 db leveskocka
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A töltéshez
- A darált húshoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, tojásokat, és a fűszerekkel együtt összedolgozzuk.
- A paprikákat félbe vágjuk, kivesszük a magházukat úgy, hogy a paprika szára rajta maradjon.
- Egy hőálló tálba rakjuk a paprikákat, és megtöltjük a húsos masszával őket.
- A vízben feloldjuk a leveskockát, majd belekeverjük a tejszínt, és a parikára öntjük.
- Sütés 180-190 fokra előmelegített sütőbenkb 60 percig, amíg a teteje megpirul, és a paprikák is puhák lesznek.
- Ekkor az alatta lévő tejszínt átöntjük egy edénybe, felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, amit előtte elkevertünk egy kevés hideg vízzel.
- Ezzel a tejszínes mártással tálaljuk a töltött paprikát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2131
- Feltöltés dátuma: 2013. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Katharosz
499 recept
Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez az ízletes étel, könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom a kipróbálását.