r
Nosalty Logó

Húsgombóccal töltött paprika

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katharosz
Húsgombóccal töltött paprika
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltéshez

A mártáshoz

525
Kalória
35.7g
Fehérje
32g
Szénhidrátok
28.8g
Zsír
428.1g
Víz
203.8g
Koleszterin
5.1g
Rost
13.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltéshez

A mártáshoz

Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltéshez

A mártáshoz

Összesen 2098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltéshez

A mártáshoz

Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3370 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5857.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    2559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1712.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1020 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    13480 micro
  • β-crypt
    3705 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 2098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 89 kcal

Elkészítés

A töltéshez

  1. A darált húshoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, tojásokat, és a fűszerekkel együtt összedolgozzuk.
  2. A paprikákat félbe vágjuk, kivesszük a magházukat úgy, hogy a paprika szára rajta maradjon.
  3. Egy hőálló tálba rakjuk a paprikákat, és megtöltjük a húsos masszával őket.
  4. A vízben feloldjuk a leveskockát, majd belekeverjük a tejszínt, és a parikára öntjük.
  5. Sütés 180-190 fokra előmelegített sütőbenkb 60 percig, amíg a teteje megpirul, és a paprikák is puhák lesznek.
  6. Ekkor az alatta lévő tejszínt átöntjük egy edénybe, felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, amit előtte elkevertünk egy kevés hideg vízzel.
  7. Ezzel a tejszínes mártással tálaljuk a töltött paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez az ízletes étel, könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom a kipróbálását.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!