r
Nosalty Logó

Húsgombóccal töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Húsgombóccal töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltéshez

A mártáshoz

Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltéshez

A mártáshoz

Összesen 2098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltéshez

A mártáshoz

Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1464.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3370 micro
  • β-crypt
    926 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    142.9 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    815 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5857.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    2559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1712.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1020 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    415 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    488 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    560 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    13480 micro
  • β-crypt
    3705 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2135 micro
Összesen 2098 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

A töltéshez

A mártáshoz

Elkészítés

A töltéshez

  1. A darált húshoz adjuk a finomra vágott vöröshagymát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, tojásokat, és a fűszerekkel együtt összedolgozzuk.
  2. A paprikákat félbe vágjuk, kivesszük a magházukat úgy, hogy a paprika szára rajta maradjon.
  3. Egy hőálló tálba rakjuk a paprikákat, és megtöltjük a húsos masszával őket.
  4. A vízben feloldjuk a leveskockát, majd belekeverjük a tejszínt, és a parikára öntjük.
  5. Sütés 180-190 fokra előmelegített sütőbenkb 60 percig, amíg a teteje megpirul, és a paprikák is puhák lesznek.
  6. Ekkor az alatta lévő tejszínt átöntjük egy edénybe, felforraljuk, majd hozzáadjuk a keményítőt, amit előtte elkevertünk egy kevés hideg vízzel.
  7. Ezzel a tejszínes mártással tálaljuk a töltött paprikát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2131
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsgombóccal töltött paprika
Katharosz 499 recept

Nálunk pillanatok alatt elfogyott ez az ízletes étel, könnyen elkészíthető, csak ajánlani tudom a kipróbálását.

Hozzávalók

A töltéshez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...