r
Nosalty Logó

Hummusz alaprecept és hummusz-variációk

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty vegán
Hummusz alaprecept és hummusz-variációk
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5738 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    162 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4470.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    1885 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2189 micro
Összesen 2303 kcal
  • 8% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8134 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 272 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Elkészítés

hummusz alaprecept

  1. A víz kivételével az összes hozzávalót késes aprítóba vagy robotgépbe tesszük.
  2. Elkezdjük krémesíteni, közben meg-megállítva a gépet, hogy spatulával leszedhessük az edény oldalára kenődött csicseriszemeket.
  3. Turmixolás közben, a krém állagától függően hozzácsurgatunk egy kevés vizet, ettől ugyanis még krémesebb és lágyabb lesz a hummusz állaga.
  4. A kész hummuszt tálkába kanalazzuk, a tetejét elsimítgatjuk, és olívaolajjal meglocsolva, szezámmaggal és aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
  5. Tipp: ha figyelünk a kalóriákra, olajból tegyünk bele kevesebbet, amit valamivel több víz hozzáadásával tudunk ellensúlyozni. Nem lesz annyira krémes, cserében nyugodtabb szívvel tunkolhatjuk.

céklaízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével).
  2. Adjuk hozzá a reszelt céklát és a zaatar fűszerkeveréket, majd kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olívaolajjal meglocsolva, zaatarral, céklakockákkal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

paradicsomos ízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével). Olajból használjunk kevesebbet, mert a paradicsom is olajban van eltéve, így eleve olajosabbá teszi a hummuszt.
  2. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a szárított paradicsomot, és kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olajjal meglocsolva és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

pesztós ízesítés

  1. A hummusz alaprecept hozzávalóit tegyük mind a robotgép tartályába (a víz kivételével).
  2. Adjuk hozzá a pesztót, és kezdjük összeturmixolni. Kevés, apránként hozzáadott vízzel lágyítsunk a hummusz állagán.
  3. Olívaolajjal, korianderrel, limelével és pisztáciával díszítve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 151
  • Össznézettség: 27435
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 05.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi előételek
további kategória: karácsony kategória: vegán ünnepi receptek
Hummusz alaprecept és hummusz-variációk
Nosalty vegán 138 recept

A hummusz nem véletlenül a fél világ kedvenc mártogatósa: percek alatt elkészíthető házilag, olcsóbb a bolti verzióknál, ráadásul rengetegféleképpen variálhatjuk. Most épp ezért mutatunk nektek egy alapreceptet és három különféle ízesítést is, egy céklásat, egy paradicsomosat és egy pesztósat. A kész kencét fogyaszthatjuk pirítós feltétjeként, szendvicsbe kenve, krékerekkel mártogatva vagy akár tészták szószaként is, egy biztos: a jó hummusznak nincs párja!

Hozzávalók

hummusz alaprecept

céklaízesítés

paradicsomos ízesítés

pesztós ízesítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...