Hotdog kígyócska
- 19% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
83g finomliszt303 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
50g víz0 kcal
Továbbá
-
100g virsli269 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
20g marinált paprika7 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
133g parmezán sajt523 kcal
- 19% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
4g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
150g víz0 kcal
Továbbá
-
300g virsli807 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g marinált paprika20 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
400g parmezán sajt1568 kcal
- 19% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
20.2g finomliszt74 kcal
-
0.8g élesztő1 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0.6g olívaolaj6 kcal
-
12.1g víz0 kcal
Továbbá
-
24.3g virsli65 kcal
-
4.4g tojás6 kcal
-
4.9g marinált paprika2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
32.3g parmezán sajt127 kcal
- 19% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.4 g
Zsír
-
Összesen 62.1 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6236 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 1870 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 1229 mg
-
Nátrium 2936 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 174.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 381 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
- 19% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 214.2 g
Zsír
-
Összesen 186.3 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 650 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18708 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 5609 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 287 mg
-
Foszfor 3688 mg
-
Nátrium 8808 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 523 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1142 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 116 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 203 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 1118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 264 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
- 19% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1513 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 454 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 712 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt egy tálkában a csipet cukorral,kevés langyos vízzel,kb.egy ek liszttel összevegyítjük,kissé felfuttatjuk.
- A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőt, sót, olívaolajat, a maradék vizet, és alaposan kidolgozzuk. Egy könnyen gyúrható, lágyabb, de nem ragadós állagú tésztát kell kapnunk. A tálban nedves ruhával letakarva kelesztjük, míg láthatóan megemelkedik. Kb 30 perc.
- Ha megkelt, újból lazán átgyúrjuk, és 6 egyforma nagyságú, súlyú gombócokra osztjuk.
- A gombócból aztán egymás után megformázzuk a kígyócska testét, kb. 30-32 cm hosszú legyen,az egyik végén, a fejénél dundibb maradjon, míg a másikon a farkincája lesz, ott vékonyítsuk el. Szépen egymás után formázzuk meg őket, de ne lisztezzük, mert akkor nem tudjuk könnyen alakítani, majdegy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük őket.
- Most jöhet a virsli, úgy csavarjuk rá a tésztát, hogy a feje, a vastagabb vége,felülre kerüljön, tehát a virslin feküdjön.
- Egy konyhai ollóval vízszintesen bevágjuk a fejét, kb. 2 cm mélyen, hosszan, ez lesz a szája.
- A marinált paprikából kis háromszöget vágunk, és a kígyócska szájába csúsztatjuk, ezzel elkészítettük a nyelvecskéjét is.
- Jönnek a szemek, 2 db egész fekete borsot rányomunk a fejére.
- A felvert tojással megkenjük, és reszelt parmezánt vagy egyéb sajttal megszórjuk.
- Ugyanígy elkészítjük a testvéreit is, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
- A vége felé vigyázzunk, figyeljük, mert hajlamosak a virslik megadni magukat, és el tudnak pukkanni. (De nem kell megijedni, nem történik semmi, a tészta kibírja.)
- Azon nyomban, melegen-langyosan fogyasszuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 8545
- Feltöltés dátuma: 2012. július 24.
Ajánló
Gyerekbulikra biztos siker!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A kedvenc német internetes receptes oldalamról származik ez a recept. Annyira megtetszett, nem tudtam nem elkészíteni. Meg is érte, mert nem hogy csak nagyon helyesek voltak, ahogy vigyorogtak a tányérokon, hanem nagyon finom is volt. A tésztája kitűnő, puha, de a külseje pont jó keményre sül, és a virsli is tökéletes volt. Egyszóval érdemes nekiállni, elsőre úgy tűnik, hogy hosszadalmas, de nem így van!!! Sütés közben kb. az első harmadában figyeljünk rájuk, mert meglehet, hogy némelyik szökni próbál, és elindulnak kicsit a virslikről ide-oda, de ekkor könnyedén tudunk rajtuk segíteni, visszaigazítani a helyükre őket. Én még egyedül is élveztem a formázást, tekergetést, gyerkőcöknek pedig biztos nagyon bejön! :-) Másnap reggel is, mert egy darab maradt belőle, szinte ugyanolyan finom volt.