r
Nosalty Logó

Hotdog kígyócska

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vicikó
Hotdog kígyócska
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá

1153
Kalória
71.4g
Fehérje
69.5g
Szénhidrátok
62.1g
Zsír
174.3g
Víz
216.7g
Koleszterin
2.6g
Rost
431.4mg
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 1153 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 3456 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Továbbá

Összesen 281 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6236 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1870 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    1229 mg
  • Nátrium
    2936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1153 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.2 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18708 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    5609 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    3688 mg
  • Nátrium
    8808 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    523 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1142 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    116 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 3456 kcal
  • 19% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1513 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    454 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy tálkában a csipet cukorral,kevés langyos vízzel,kb.egy ek liszttel összevegyítjük,kissé felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztőt, sót, olívaolajat, a maradék vizet, és alaposan kidolgozzuk. Egy könnyen gyúrható, lágyabb, de nem ragadós állagú tésztát kell kapnunk. A tálban nedves ruhával letakarva kelesztjük, míg láthatóan megemelkedik. Kb 30 perc.
  3. Ha megkelt, újból lazán átgyúrjuk, és 6 egyforma nagyságú, súlyú gombócokra osztjuk.
  4. A gombócból aztán egymás után megformázzuk a kígyócska testét, kb. 30-32 cm hosszú legyen,az egyik végén, a fejénél dundibb maradjon, míg a másikon a farkincája lesz, ott vékonyítsuk el. Szépen egymás után formázzuk meg őket, de ne lisztezzük, mert akkor nem tudjuk könnyen alakítani, majdegy sütőpapírral bélelt tepsibe fektessük őket.
  5. Most jöhet a virsli, úgy csavarjuk rá a tésztát, hogy a feje, a vastagabb vége,felülre kerüljön, tehát a virslin feküdjön.
  6. Egy konyhai ollóval vízszintesen bevágjuk a fejét, kb. 2 cm mélyen, hosszan, ez lesz a szája.
  7. A marinált paprikából kis háromszöget vágunk, és a kígyócska szájába csúsztatjuk, ezzel elkészítettük a nyelvecskéjét is.
  8. Jönnek a szemek, 2 db egész fekete borsot rányomunk a fejére.
  9. A felvert tojással megkenjük, és reszelt parmezánt vagy egyéb sajttal megszórjuk.
  10. Ugyanígy elkészítjük a testvéreit is, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos aranybarnára sütjük.
  11. A vége felé vigyázzunk, figyeljük, mert hajlamosak a virslik megadni magukat, és el tudnak pukkanni. (De nem kell megijedni, nem történik semmi, a tészta kibírja.)
  12. Azon nyomban, melegen-langyosan fogyasszuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kedvenc német internetes receptes oldalamról származik ez a recept. Annyira megtetszett, nem tudtam nem elkészíteni. Meg is érte, mert nem hogy csak nagyon helyesek voltak, ahogy vigyorogtak a tányérokon, hanem nagyon finom is volt. A tésztája kitűnő, puha, de a külseje pont jó keményre sül, és a virsli is tökéletes volt. Egyszóval érdemes nekiállni, elsőre úgy tűnik, hogy hosszadalmas, de nem így van!!! Sütés közben kb. az első harmadában figyeljünk rájuk, mert meglehet, hogy némelyik szökni próbál, és elindulnak kicsit a virslikről ide-oda, de ekkor könnyedén tudunk rajtuk segíteni, visszaigazítani a helyükre őket. Én még egyedül is élveztem a formázást, tekergetést, gyerkőcöknek pedig biztos nagyon bejön! :-) Másnap reggel is, mert egy darab maradt belőle, szinte ugyanolyan finom volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!