r
Nosalty Logó

Horpácsi sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Horpácsi sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1064 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1962.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 1064 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    211.7 g

Zsír

  • Összesen
    350.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    574 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7850.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1651 mg
  • Nátrium
    5481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    410 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    1153 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 4258 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    300 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

  1. A karajból 8 egyforma szeletet vágunk, megsózzuk, és forró olajban elősütjük.
  2. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott hagymát pirítunk, meghintjük pirospaprikával, és felengedjük kevés vízzel. Amikor felforrt, megsózzuk, beletesszük az elősütött hússzeleteket.
  3. Tetejére szalonnaszeleteket és karikára vágott kolbászt rakunk.
  4. Néhány szelet zöldpaprikát is teszünk rá, majd fedő alatt a húst puhára pároljuk.
  5. Hozzáöntjük a liszttel elkevert tejfölt, felforraljuk, és galuskával tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 56712
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 21.

Ajánló

Köret: sztrapacska, nokedli.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is egyfajta variáció a sertéskaraj elkészítésére. További receptek itt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...