r
Nosalty Logó

Hollandi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hollandi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 8433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    599 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.6 g

Zsír

  • Összesen
    387.6 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    176 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    101 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3345 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    839 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1159.8 g
  • Cukor
    666 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2996 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2257 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 8433 kcal
  • 5% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat jól összegyúrjuk. Tejjel lazíthatjuk, hogy könnyebb legyen gyúrni. 4 lapot sütünk belőle.
  2. Krémnél a fél liter tejet, 5 ek lisztet és a 1 ek cukrot sűrűre főzzük.
  3. Ezután a krémhez való többi hozzávalót (margarint, porcukrot, kakaóport, vaníliás cukrot) az előzőleg felfőzött, de már kihűlt krémhez keverjük. Ezzel töltjük meg a lapokat.
  4. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, tűzre tesszük, nagyon lassan felolvasztjuk. Folyékonyra keverjük, és így melegen a tésztára öntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16722
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet anyum egyik ismerősétől kaptuk, nála kóstoltuk meg legelőször. Nekem kissé édes volt, de gondoltam, azért felteszem, és megosztom Veletek! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...