r
Nosalty Logó

Hókifli margóci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
margóci
Hókifli margóci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1065.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1903 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    502.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    213 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4260.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    677.5 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1694 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 7607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sót, cukrot hozzáforgatjuk. A tojássárgáját a lisztes anyag közepébe rakjuk, hozzáadjuk az ecetet. A tejfölt úgy adagoljuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk a tésztát, letakarjuk, és 1/4 óráig pihentetjük.
  2. Pihentetés után 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megkenjük olvasztott zsiradékkal, majd liszttel megszórjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál levelesebb lesz a kész kifli. Ezek után szorosan feltekerjük a tésztákat egyenként, és további 1 óra hosszáig pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lekvárt és a dióbelet, és összeforgatjuk.
  4. A pihentetett rudakat felvágjuk kb. 1 ujjnyi szélesen. 1-1 rúdból úgy 15-20 db lesz. Minden darabot kerek formára kinyújtunk, és megtöltjük a krémmel. Kifliket tekerünk belőlük.
  5. Figyelem: A feldarabolt rudakat lefektetjük, és úgy nyújtjuk ki. Kinyújtás után látszanak az erezetek.
  6. Forró sütőben megsütjük, majd sütés után vanília cukros porcukorban megforgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 48275
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
margóci 7 recept

Igen régi recept, amit papíron őrzök, mert még nem láttam ezt a variációt egyetlen szakácskönyvben sem. Egyébként van sztorim is, most jutott eszembe: pénzintézetnél dolgoztam nyugdíjazásom előtt, és évente 1x-2x volt ún. bankos buli, amire a dolgozók készítettek valami saját finomságot is. Az első alkalommal elkészítettem ezt a sütit, és mivel nagy sikere volt, attól kezdve minden alkalomra el kellett készítenem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...