r
Nosalty Logó

Hipergyors mézeskalács házikók és sütikék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hipergyors mézeskalács házikók és sütikék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 5838 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 355 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 731 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    868 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4929.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1107 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.7 g
  • Cukor
    580 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1943 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1833 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    965 micro
Összesen 5838 kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Szétszedjük a fehérjét a sárgájától. A 4 sárgáját a mézzel és a 3 ek cukorral összekeverjük robotgéppel.
  2. A fehérjét habbá verjük, majd óvatosan a porcukorral cukormázat keverünk belőle.
  3. A margarint kis kockákra vágjuk, és a mézes masszához adjuk, hozzákeverjük még a fűszerkeveréket, csipet sót, sütőport, aromát, majd a lisztet is beleadagoljuk. (Ilyenkor átcseréljük a robotgép fejét a spirálos fémekre.) Homogénné gyúrjuk, végül a kezünkkel gombóccá alakítjuk.
  4. Lecsippentük a masszából kb az 1/5-ét, és kinyújtjuk sodrófával ujjnyira, s kiszaggatjuk formára. 5-ször ismételjük.
  5. Ha házikót szeretnénk akkor figyeljünk oda, hogy az illeszkedő oldalak ugyanolyan méretűek legyenek. A házhoz általában kell egy talapzat=kert, 2 téglalap oldal, 2 házikó forma, 2 tetőrész. Kedvünkre vághatunk a falakba ablakokat, ajtókat, díszeket. Elengethetjük fantáziánkat is, így lehetnek oszlopaink, teraszunk, erkélyünk, tümpanonunk, autónk, stb.... kiegészítésnek :) A maradékból kisebb kiszaggatott sütik készültek.
  6. 10 percet sülnek az adagok (nekünk 5 adag lett kb, 3 percet alsó lánggal, 7 percet hőlégkeveréssel sültek, 200 fokon) kilisztezett sütőpapíron.
  7. Ha megsült, megolvasztjuk a cukrot karamellé, ezzel ragasztjuk össze a falakat. Vigyázzunk, nagyon gyorsan megköt, és balesetveszélyes a forró karamell, ezért ez inkább a felnőttek reszortja. :) De praktikusabb, mint a mázzal ragasztani, mert sokkal gyorsabb, és nem csúszik szét (a falak szélét mártsuk bele, és úgy tapasztjuk a talapzathoz).
  8. Majd jöhet a díszítés, a cukormázat töltsük habzsákba, vagy kilyukasztott zacskóba, és kezdődhet az alkotás. A mázra tehetünk még kókuszreszeléket, drazsékat, zizit , csokoládéreszeléket ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 12740
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Ajánló

Karácsonyi ajándékkísérőnek is finom! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Karácsony közeledtével jó ötletnek tűnt a mézeskalács sütés. De a receptek többsége azt írta, hogy órákat kell várni, míg a masszát kezelésbe vehetjük, meg hogy ami háznak jó, az nem jó sütinek és fordítva... Na, most bebizonyítottuk ezzel a recepttel, hogy ennek is, annak is jó, és finom is, rögtön! Nem kell dobozba se zárni puhításra, hiszen kellemes sütés után is. A lényeg, hogy ne legyen nagyon vékony a tészta. 5 adag jött ki belőle, ez kb 5 tenyérnyi házikót és alkotásokat + 1 nagy tálca aprósüteményt tett ki. A receptről még töb kép itt: http://www.habcsok.eoldal.hu/cikkek/kekszek--puszedlik/mezeskalacs-hazikok--sutikek.html

Hozzávalók

A tésztához

A cukormázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...